Ak Parti İzmir Mitingi

Ak Parti İzmir Mitingi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "yeni" Türkiye'nin, çok daha büyük, müreffeh, huzurlu, gelişmiş ve kalkınmış ülke olacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, İzmir'den milletvekili adayı olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, kavgaya değil gönüller kazanmaya, laf üretmeye değil, hizmet üretmeye geldiklerini söyledi.

AK Parti iktidarları öncesi, Türkiye'nin borcundan dolayı IMF yönetimi önünde el pençe divan durulduğunu, yüzde 63 faizle devletin borç aldığını, vergilerin yüzde 86'sının faiz lobisine kaptırıldığını, "enflasyon canavarı"nın etkili olduğunu anlatan Eroğlu, "Eski Türkiye bu ama yeni Türkiye, çok daha büyük, müreffeh, huzurlu, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye olacak" dedi.

Eroğlu, kendilerinin büyük hedeflerinin bulunduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız bize hedef göstermişti. Allah nasip ederse Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023'te, Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Zaten bunun ayak sesleri gelmeye başladı. Hedef 2023, Türkiye hazır, İzmir hazır" diye konuştu.

Eroğlu, AK Parti'nin, Türkiye'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine taşıyabileceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'un fethinin 600. yılını 2053'te kutlayacağız. Gençler, sizin hedefiniz daha büyük, küresel güç haline gelmiş Türkiye. Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında Türkiye, daha büyük güç olacak. Çünkü biz, büyük milletiz, şanlı tarihimiz var, bunu da yapacak gücümüz var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır."

Bakanlığı döneminde İzmir'in de aralarında yer aldığı 78 şehre su getirdiklerine dikkati çeken Eroğlu, Küçük Menderes Ovası'nı da 7 baraj ve 6 göletin yapımıyla tamamen sulanabilir hale geleceğini bildirdi.

"İzmir'in toprağı o kadar mümbit ki insan ekseniz biter" ifadesini kullanan Eroğlu, "Sulamayla yılda 3 kez ürün alınabilecek, refah seviyesi artacak. İzmir'deki tüm mümbit toprakları sulayacağız ve İzmir'i, organik tarımın üretim ve ihracat üssü yapacağız" ifadesini kullandı.

Veysel Eroğlu, İzmir ve İzmirlileri gönülden sevdiklerini dile getirerek, İzmir'i, termal turizm, ileri sanayi ve teknoloji merkezi haline getireceklerini ifade etti.

 

- Binali Yıldırım helallik istedi

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Gündoğdu Meydanı'nda her türlü gayrimeşru yapılanmaya karşı milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin coşkusu yaşandığını vurguladı.

Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini dile getiren Yıldırım, "7 Haziran, yeni Türkiye'nin kapılarının aralanacağı tarihtir. İzmir'de 13 yılda ne yaptınız diyenlere verilecek cevabımız, işte Gündoğdu'dur. İzmir'in çevre yolu, toplu ulaşım problemini çözen İZBAN, liman problemini çözen, laf değil hizmet üreten AK Parti kadrolarıdır" diye konuştu.

Seçimde milletvekilli adayı olmadığına değinip, alandakilerden helallik isteyen Yıldırım, yeni dönemde seçilecek milletvekillerini tüm gücüyle destekleyeceğini anlattı.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da İzmirli'nin kuru gürültü yapanla çalışanı bildiğini belirterek, "İzmir, 30 Mart yerel seçimlerinde, hizmete 'evet' diyeceğinin mesajını vermiştir. 7 Haziran'da da ihmallere nokta koyarak, AK Parti'yi İzmir'de birinci parti yapacaktır. Bu şehrin milli duygularını siyasete alet edenlere, dur demeyi biliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı