AK Parti İzmir ilçe kongreleri

AK Parti İzmir ilçe kongreleri

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Congar: "Baskıcı İsrail'in zulmünü yüzüne haykıran bir Türkiye var artık"

İZMİR (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Congar, Türkiye'nin dünyadaki mazlumların hepsinin yanında olduğunu, baskıcı İsrail'in zulmünü yüzüne haykıran bir Türkiye'nin olduğunu belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kınık, Dikili ve Bergama ilçe kongreleri yapıldı.

Congar, kongrelerde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün dünyanın neresinde bir ateş yansa o ateşi söndürmek için çabaladığını, mazlumların yanında olmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Dünyanın dört bir yanına yardım götürdüklerini dile getiren Congar, "Baskıcı İsrail'in zulmünü yüzüne haykıran bir Türkiye var artık. Dünya'nın demokrasiyi savunan ülkeleri darbelerin arkasında kalırken Türkiye insanlık onuru üstlenen bir misyon üstlendi. Türkiye olarak, dünya da nerede mazlum varsa hepsinin yanında oluyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti ailesi olarak Türkiye'nin her köşesinde kardeşlik duygusuyla kongrelerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Congar, "Bizim bu kongrelerimiz diğer siyasi partilerin ki gibi rekabetin, anlaşmazlıkların değil kardeşliğin beraberliğin göstergesi oluyor" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise AK Parti'nin 2023 hedefinin gerçekleşmesindeki ilk ve en önemli hedefin 2015 yılında yapılacak genel seçimler olduğunu ifade etti.

Kongrelerin ardından yapılan seçimde, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, Dikili İlçe Başkanı Zafer Akyol, Kınık ilçe başkanı ise Sami Mollaahmet oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı