AK Parti İzmir 5. Olağan Kongresi

AK Parti İzmir 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul'da ofisi var. Birçok toplantıyı İstanbul'da yaparız. İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 5. Olağan İl Kongresi'nde, kenti "ufuk şehir" olarak nitelendirdi.

Kentin her bir köşesinin yanı sıra Çakabey'e, Osmanlı leventlerine, ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'e, Çakıcı Mehmet Efe'ye, Kocatepe'den başlattığı yürüyüşü İzmir'de istiklalle noktalayan Gazi Mustafa Kemal ile ordularına ve şehit Başbakan Adnan Menderes'e selamlarını ileten Davutoğlu, kenti tarihin sembol şehirlerinde biri olarak nitelendirdi.

İzmir ile her zaman gurur duyduklarını ama bugün bir başka gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "İzmir bugün diyor ki İzmir hiç kimsenin kalesi değildir, İzmir milletimizin kalesidir, istiklalimizin kalesidir ve bugün istiklalimizin teminatı olan AK Parti'nin kalesidir" diye konuştu.

İzmir'i bilmeyenin tarihi bilmeyeceğini belirten Davutoğlu, kentin tarihi önemine değindi. 1071'de Anadolu'nun vatan kılındığını, 1081'de ise Çakabey'in Akdeniz'e ulaştığını anlatan Davutoğlu, "10 yılda Malazgirt'ten Akdeniz'e. Selçuklu Devleti'ni bir Akdeniz devleti kılmış. Hani şimdi birileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kökünden koparmak istiyor ya onlara seslenerek söylüyorum İzmir'den, Çakabey'le Hasan Tahsin'i ayıramayacaklar" ifadesini kullandı.

- "Hep İzmir öncülük etti"

"Bu vatanın vatan kılınması da vatanın istiklale kavuşması da İzmir'ledir, İzmir'le birliktedir" diyen Başbakan Davutoğlu, Osmanlı Devleti'nin 16. yüzyılda Akdeniz'i Türk gölü yaptığında kentin Girit'e, kuzey Afrika'ya, Balkanlar'a, Akdeniz'e mesaj gönderdiğini söyledi. Davutoğlu, kentin 19. yüzyıldaki çağdaşlaşma hareketine de öncülük ettiğini ifade etti.

Cumhuriyet kurulurken istiklalin ekonomiyle taçlandırıldığı kongrenin de İzmir'de gerçekleştirildiğini anımsatan Davutoğlu, "Demokrasimiz de burada kökleşti. Hep İzmir öncülük etti, İzmir bir ufuk şehir olarak yeni ufuklara yürümemize zemin teşkil etti" dedi.

AK Parti iktidarları döneminde İzmir'e 26 milyar liralık yatırım yaptıklarını, kenti her yönüyle ihya etmeye çalıştıklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yerel yönetimlerdeki zaaflara rağmen İzmir'i çağdaş bir şehir haline getirme konusunda yerel yönetimlerde CHP'nin zaaflarına rağmen biz İzmir'i hep başımızın tacı bildik. İzmir'i tekrar Akdeniz'in en büyük şehri yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

Kentte hükümet tarafından yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi size bir müjde vereceğim, Nasıl Selçuklu'nun ufuk şehri İzmir ise, nasıl Osmanlı'nın Akdeniz'i Türk gölü yaptığı dönemde merkez limanı İzmir ise nasıl Cumhuriyet'in meşalesi İzmir'de yanmışsa gelirken bir karar alarak geldim. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul'da ofisi var. Birçok toplantıyı İstanbul'da yaparız. İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız."

Salondakilerin "İzmir seninle gurur duyuyor" sloganlarına, "Biz de İzmir ile gurur duyuyoruz" karşılığını veren Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu yapış sebebimiz şu, bu güzel İzmirimiz bu yerel yönetimlerin etkisi altında daha doğrusu etkisizliği altında çok zor günler yaşadı. İstiyoruz ki İzmirimizi bütün Akdeniz'in merkez şehri yapalım. İnşallah önümüzdeki dönemde İzmir'de bir başbakanlık ofisi açacağız. Ben en az ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim. Bununla bütün ülkemize şunu ilan etmiş olacağız, İzmir bizim için sembol şehirdir, ufuk şehirdir ve siyasetimizin de merkez şehridir."

- "Ben, Konyalı Ahmet..."

Kente yönelik hizmetlere devam edeceklerini dile getiren Davutoğlu, İzmir- İstanbul otoyolunun en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi. Böylece Başbakanlık ofisinin bulunacağı İzmir'in Osmanlı payitahtıyla buluşacağını dile getiren Davutoğlu, hızlı tren demiryolu tamamlandığında ise kentin Cumhuriyet'in başkentiyle buluşacağını söyledi.

"Selçuklu'nun başkentinde doğmuş olan ben, Konyalı Ahmet, İstanbul'u, Ankara'yı, Konya'yı, İzmir'de buluşturacağız inşallah" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi bir Cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Hani İzmir'e gelip Cumhuriyetçilik dersi vermeye kalkanlara, CHP'ye bir Cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Cumhuriyet'in temeli cumhurdur yani millettir. Milletten kopuk olanlar Cumhuriyetçi olamaz. Milletin fertleri arasında ayrım yapanlar, Afyon'dan, Kocatepe'den, İzmir'e, Ege'ye, Akdeniz'e yürüyen bu yiğit dedelerimizin torunları arasında ayrım yapanlar cumhuru anlamayamazlar."

Salondakilerin "AK gençlik seni örnek alıyor" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Öyle mi, örnek mi alıyorsunuz? O zaman sözümü ve talimatımı dinleyeceksiniz. Bizim kuralımızda 24 saat yetmez ise 25. saati bulmak var. Gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Hiçbir mazeret ileri sürmeden 24 saat yetmezse 25. saati Rabbimizin feyzi ve bereketiyle doldurmaya hazır mısınız? İzmir'i ayağa kaldırmaya hazır mısınız? Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet'in sembol şehri İzmir'i geleceğe AK Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız" diye sordu.

Salondakilerin "Evet" karşılığı üzerine Başbakan Davutoğlu, "O zaman söz verin. Haziran 2015 seçimlerinde bu sene inşallah İzmir'de birinci parti AK Parti" diye seslendi.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı