AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

“15 Temmuz’un adı şudur, baktılar ki Türkiye’yi artık Türkler yönetiyor ve o zaman 40 yıldır yetiştirdikleri bu örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızdırdıkları bu hainleri harekete geçirdiler. Hedefleri Türkiye’yi parçalamaktı”-“1990 yıllarda

BARTIN (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Baktılar ki, Türkiye’yi artık Türkler yönetiyor ve o zaman 40 yıldır yetiştirdikleri bu örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızdırdıkları bu hainleri harekete geçirdiler. Hedefleri Türkiye’yi parçalamaktı.” dedi.

Yeniden Büyük Türkiye Teşkilatı’nın, Bartın Kültür Merkezi'nde düzenlediği Cumhurbaşkanlığı sistemi konulu konferansta konuşan Külünk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz’da Türkiye’yi, Suriye gibi yapmak istediğini söyledi.

Türkiye’de tek partili şeflik döneminde CHP ile başaramadıklarını dindar görümüne sokulmuş bir baasçılık yönetimi ile başarmak istediklerini aktaran Külünk, “15 Temmuz’un temel sıkıntısı şu, Türkiye bu örgütü 15 Temmuz olduğunda fark etti. Türkiye’de bu örgütü fark edip, bu örgütle mücadele eden bir damar vardı. Ancak bu örgüt, toplumda öylesine meşrulaştırılma noktasına getirilmişti ki, onlara dokunan yanıyordu. Amerika’daki hainle ilgili birisi köşesinde bir yazı yazdığında, eleştiri yaptığında gazetesindeki köşesini ertesi sabah kaybediyordu.” diye konuştu.

“1990 yıllarda bakanlıklarda bu hanin örgütle ilgili eleştirel herhangi birisi söz konusu olduğunda o bürokrat soluğu ya memurluktan men edilmekle ya da her türlü kumpas ve tehditle zulme maruz bırakılıyordu.” diyen Külünk şöyle devam etti:

“Çünkü Türkiye’de bir akıl, bu örgütü dindarlık üzerinden Bartınlılara şirin göstermiş ama hiç kimse şu soruyu sormuyor, 'bu örgüt neden bu kadar iyi? Bu iyiliğin arkasından ne hayal ediyor?' Hiç kimse Hz. Peygamberin kamyon kasasına bindirilmesini konuşmuyor. Hiç kimse bu örgüt Necmettin Erbakan’a her türlü zulmü her türlü haksızlığı reva görürken, Ecevit’i de cennete göndermesi karşısında 'ya bunlar ne diyor' diye sormadı. Çünkü, bu örgüt çok önemli bir yerden girdi işe, nereden girdi? Çocuklardan girdi.”

Külünk, 15 Temmuz’da Türkiye’nin onların güdümünden çıktığını ifade ederek, "15 Temmuz’un adı şudur, baktılar ki Türkiye’yi artık Türkler yönetiyor ve o zaman 40 yıldır yetiştirdikleri bu örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızdırdıkları bu hainleri harekete geçirdiler. Hedefleri Türkiye’yi parçalamaktı.” diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :