AK Parti İstanbul Milletvekili Kavakçı Kan:

AK Parti İstanbul Milletvekili Kavakçı Kan:

“ABD'nin Suriye’deki tutumunun nasıl olacağı ve Türkiye’nin bakış açısının nasıl olduğu hakkında durum değerlendirmesi yapıyoruz. FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iadesi en önemli konular arasında”- “Washington’da şu anda bir belirsizlik söz konusu. Henüz

WASHINGTON (AA) – AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Washington yönetiminin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile ilişkisi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi hakkında, Kongre üyeleriyle temaslarda bulunduklarını söyledi.

El Şark Forum ve German Marshall Fund tarafından ABD-Türkiye ilişkilerini ele alan bir toplantıya katılmak üzere Washington’a gelen Kavakçı Kan, temasları hakkında AA’ya konuştu.

Görüşmelerde ekseriyetle Suriye’deki gelişmeler ve FETÖ elebaşı Gülen’in iadesinin konuşulduğunu belirten Kavakçı, “ABD'nin Suriye’deki tutumunun nasıl olacağı ve Türkiye’nin bakış açısının nasıl olduğu hakkında durum değerlendirmesi yapıyoruz. FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iadesi en önemli konular arasında.” dedi.

Kavakçı, “Washington’da şu anda bir belirsizlik söz konusu. Henüz Donald Trump hükümetinin iç ve dış politikada tam olarak nasıl bir adım atacağı net değil” ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Barack Obama döneminden ABD’nin Türkiye’nin hassasiyetleri konusundaki çekimser tavrını hatırlatan Kavakçı, "yeni yönetimden daha ümitli olduğunu" söyledi.

Kavakçı şunları kaydetti:

“Ama henüz net bir şekilde kabine kurulmadığı için ve biz buraya geldikten sonra Ulusal Güvenlik Danışması Michael Flynn’in istifası sebebiyle şu anda Trump’ın nasıl adımlar atacağını çok net olarak göremiyoruz. FETÖ konusundan buradaki muhataplarımız haberdar. PYD'ye bakış açısında farklı bakış açımıza ilişkin olumlu bir netice çıkacağını ümit ediyoruz. Bekleyip görmemiz gerekiyor. Şu anda net bir şey yok.” dedi.

Ankara, 20 Ocak'ta göreve başlayan Trump yönetimi ile hem PYD/PKK ile ilişkiler hem de FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda yakın temaslar gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinde de bu konuların en üst düzeyde ele alındığı bildirilmiş ve iki ülke arasındaki görüşmelerin olumlu neticeler vermesinin beklendiği kaydedilmişti.

El Şark Forum ve German Marshall Fund tarafından düzenlenen toplantıya Kavakçı'nın yanı sıra TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, İstanbul Kadir Has Üniversitesin'den Profesör Soli Özel, İstanbul Şehir Üniversitesinden İsmail Yaylacı ve El Şark Forum Araştırma Yöneticisi Galip Dalay da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :