AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarı

İl Başkanı Temurci:- "Elbette ramazan bizim için bir sevinç, maalesef bu ramazan sevinçlerimiz kadar hüzünlerimiz de var. İslam coğrafyasının önemli bir bölümünde yine gözyaşı ve kan var. Medeniyet coğrafyamız yine kan ve gözyaşıyla ıslanıyor"- "Biz de bu

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ramazanın kendileri için bir sevinç olduğunu belirterek, "Maalesef bu ramazan sevinçlerimiz kadar hüzünlerimiz de var. İslam coğrafyasının önemli bir bölümünde yine gözyaşı ve kan var. Medeniyet coğrafyamız yine kan ve gözyaşıyla ıslanıyor." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Yenikapı'da geleneksel olarak iftar düzenledi. Selim Temurci, iftar öncesinde davetlileri kapıda karşıladı.

Burada konuşan Temurci, İstanbul'un 39 ilçesinde ve yurt dışında ve içinde pek çok program gerçekleştirdiklerini, yetime, fakire, fukaraya, ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

"Ramazan ayında şunu düşündük, madem ki kardeşiz, madem ki kardeşliği gösterecek en güzel şey paylaşmadır, onun için biz her noktaya mutlaka gitmeliyiz" dediklerini aktaran Temurci, bu nedenle Diyarbakır'dan Balkanlara değin pek çok yerde sofralar kurduklarını söyledi.

Temurci, şöyle devam etti:

"Elbette ramazan bizim için bir sevinç, maalesef bu ramazan sevinçlerimiz kadar hüzünlerimiz de var. İslam coğrafyasının önemli bir bölümünde yine gözyaşı ve kan var. Medeniyet coğrafyamız yine kan ve gözyaşıyla ıslanıyor. Burada semavi dinlerimizin temsilcileri var, sanatçılarımız, iş adamlarımız var. Bütün İstanbul'un özeti burada. Elbette sadece dünyanın bir çok yerinde açlık, susuzluk, sefalet, ölümler, çocuk ölümleri sürüp gidiyor. Bu manada bazen şu söyleniyor, 'Dünyanın orasında burasında bir şey varsa siz niye ilgilisiniz?' deniyor bize. 'Karışmayın tarafsız olun' diyorlar. Biz de bu iftar sofralarında tekrar ediyoruz ki eğer bizim sol tarafımızda halen bir kalbimiz varsa insanlığın bu dünyada yaşamış olduğu haksızlıklara, zulümlere asla sessiz kalamayız, bu bizim insanlığımıza ve Müslümanlığımıza kesinlikle yaraşmaz. Onun için bu iftar sofralarını çok önemsiyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım'ın da konuşma yaptığı iftar programına, AK Parti üyelerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençilk ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, iş adamları, semavi dinlerin temsilcileri, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile Kadir Topbaş, şehit aileleri, bedensel engelli sporcular, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut ile aynı masayı paylaştı.

Partililer Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığının iftarı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :