AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal girişimi davası

AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal girişimi davası

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "İşin başından beri bu davaya müdahil olmamız gerektiğini söylüyoruz. Biraz önce bir soru şeklinde mahkeme başkanımıza yönelttim"- "Eğer bir hareket bir yerden planlanmış, yüzbinlerce kişi sahaya davet edilmiş ve Cum

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal girişimine ilişkin davaya müdahil olmaları gerektiğini ifade ederek, "İşin başından beri bu davaya müdahil olmamız gerektiğini söylüyoruz. Biraz önce bir soru şeklinde mahkeme başkanımıza yönelttim. Eğer bir hareket bir yerden planlanmış, yüzbinlerce kişi sahaya davet edilmiş ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İstanbul ayağa kaldırılmışsa, burada işgal edilen bir siyasi ve tüzel kişilik olarak niçin müdahil olma talebimizin değerlendirilmediğini doğrusu halen anlayabilmiş değilim." dedi.

Temurci, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimine ilişkin 14'ü tutuklu 75 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında tanık olarak dinlenildi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Temurci, davaya gösterdiği ilgiden dolayı medya kuruluşlarına teşekkür etti.

Ülkelerin tarihinde dönüm noktaları bulunduğunu anlatan Temurci, 15 Temmuz'un da Türkiye'de milletin tarihinin dönüm noktası olduğunu söyledi.

İstanbullular olarak saat 22.00'den gece 01.00'e kadar yaşadıklarını mahkeme başkanıyla paylaştıklarını dile getiren Temurci, "AK Parti İstanbul İl Başkanlığı darbe gecesi, o karanlık gecede işgal edilen tek siyasi kurumdu. O siyasi kurumda Cumhurbaşkanımız Facetime'dan bağlanana kadar teşkilatımızla, İstanbullu kardeşlerimizle kurduğumuz iletişimle insanların sahaya çıkıp, köprülere, havalimanlarına gidip 'biz buradayız' dedikleri bir süreci yönettik." diye konuştu.

Partisinin İl Başkanlığının 70-80 askerin işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Temurci, şöyle devam etti:

"İşin başından beri bu davaya müdahil olmamız gerektiğini söylüyoruz. Eğer bir hareket bir yerden planlanmış, yüzbinlerce kişi sahaya davet edilmiş ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İstanbul ayağa kaldırılmışsa, burada işgal edilen bir siyasi ve tüzel kişilik olarak niçin müdahil olma talebimizin değerlendirilmediğini doğrusu halen anlayabilmiş değilim. Mahkeme başkanımızın dosyaya fazlasıyla hakim olduğunu gördüm ve çok da mutlu oldum. 15 Temmuz'dan sonra bir yıl geçti. Hızlı bir şekilde, bu millete silah doğrultanların gerektiği şekilde cezalandırılacağına yürekten inanıyoruz. Hukuk devletiyiz. O gün oraya yönlendirilen erlerin durumunu da izah ettim. O emri alan, 'sıkın' diye AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde üsteğmene emir veren binbaşı da dahil olmak üzere, o gün il başkanlığında yaşananları anlatırken, aslında il başkanlığının o gün İstanbul'da gerek köprüler, havalimanları, kamu binaları, meydanlarımız, Cumhurbaşkanı ve Başkanımızın evi olmak üzere belirlediğimiz o geniş yelpazede neler yaşandığını bugün anlattık."

Temurci, bir daha 15 Temmuz gibi bir gecenin yaşanmaması temennisinde bulunarak, darbeye direnen ve büyük başarı kazanan milletin ferdi olmaktan duyduğu onur ve mutluluğu dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :