AK Parti Iğdır Milletvekili Aras:

AK Parti Iğdır Milletvekili Aras:

"Ermenistan hiçbir itiraza mahal vermeden işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir"

TBMM (AA) - AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Ermenistan'ın hiçbir itiraza mahal vermeden işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesi gerektiğini belirtti.

Aras, Ermenistan'ın, Türkiye ile 2009 yılında imzaladığı iyi niyet protokolünü iptal etmesine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Ermenistan'ın, kurulduğu tarihten bu yana yağmacı politikalarını sürdürdüğünü belirten Aras, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan işgali altında olduğunu söyledi.

Tarihi kaynakların şahitliğinde Karabağ'ın kadim Türk toprağı olduğunun altını çizen Aras, şu değerlendirmede bulundu:

"Azerbaycan topraklarının önemli bir kısmı çeyrek asırdan fazla bir süredir Ermenistan'ın işgali altındadır. İyi niyet protokolleri yapılırken Ermenistan'dan da iyi niyet beklenmişti. Birleşmiş Milletlerin bu konuda verdiği 4 karar bulunmaktadır. Bu kararlar doğrultusunda Ermenistan hiçbir itiraza mahal vermeden işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir. Bunu destekler mahiyette hem Avrupa Konseyi'nin hem de Minsk Grubu'nun bu yönde kararları vardır. Peki Ermenistan, kadim Azerbaycan topraklarını ne zaman terk edecek?"

Ermenilerin, 1917 yılında 80 bin Müslümanı Sürmeli Çukuru'nda katlettiğini anımsatan Aras, başka olaylarda da yüz binlerce Azerbaycanlının canından olduğunu, bir milyona yakın kişinin de evinden yurdundan edildiğini dile getirdi.

Ermenistan'ın işlediği suçun cezasız kaldığının altını çizen Aras, "Ancak Ermenistan devlet vasfını yitirmekte, bugün ayakta bile zor durmaktadır. Buna rağmen diasporasının rehinesi durumundadır. Ermenistan kültür soykırımı yapmaya devam etmektedir. Azerbaycan toprağı olan bölgelerdeki tarihi kültür varlıkları bunlar eliyle yok edilmektedir. Başkasına ait olanı kendisine mal etme konusunda oldukça maharetlidirler. Bugün Ermenistan toprakları olarak kullanılan o yurt rahatlıkla söyleyebilirim ki kadim Türk topraklarıdır. Bizim dedelerimiz o topraklara sonradan gelmiş değillerdir, sonradan gelenler Ermenilerdir. Kadim Türk toprakları Ermenilerin işgali altındayken bir de üste çıkarak hiçbir iyi niyet gösterisinde bulunmadan iptal edilen iyi niyet protokollerinin iptalini kınıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :