AK Parti heyeti Mardin'de

AK Parti heyeti Mardin'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: "Kürt siyasi hareketinin çıktığı tarihten itibaren talep ettiği bütün haklar silahla değil, AK Parti'nin reformcu anlayışıyla gerçekleşmiştir. Silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez"- "AK Parti olarak Çözüm Sürec

MARDİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Kürt siyasi hareketinin çıktığı tarihten itibaren talep ettiği bütün haklar, silahla değil, AK Parti'nin reformcu anlayışıyla gerçekleşmiştir. Silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül'ün başkanlığında, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, AK Parti MKYK üyesi Muhammed İkbal Seyda, Van Eski Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti Mardin eski Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış'tan oluşan heyet Mardin Valiliğini ziyaret etti.

Vali Ömer Faruk Koçak ile yapılan görüşmenin ardından heyet, Mardin AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, burada yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirmesi ile Mardin'e geldiklerini, esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, yaşanan sorunları görüşeceklerini söyledi.

- "Terör örgütünün doğrudan sorumlu olduğu bir süreci, olayları yaşıyoruz"

1 Eylül'ün Dünya Barış Günü olduğunu anımsatan Gül, "barış" diyenlerin ellerini silahtan ve çatışmaktan uzak tutmadığı günlerin yaşandığını kaydetti.

Son günlerde terör örgütünün bölge halkına, sivil vatandaşlara yönelik tehdidinin ne boyutlara geldiğinin herkes tarafından görüldüğünü aktaran Gül, şunları kaydetti:

"En son dün bir doktorun hayatına kasteden bir saldırıyı yaşadık. Yine 13 yaşındaki Mehmet Sımpil isimli yavrumuzun, 'dinamit erken patladı' diye merkez medyadan bazılarının verdiği algı operasyonuyla kamuoyunun yüreğini dağlayan olayları yaşadık. Gencecik yavrumuz hayatını kaybetti. Bütün bunlarda terörü şehre indiren, şehirleri terörize eden terör örgütünün doğrudan sorumlu olduğu bir süreci, olayları yaşıyoruz."

Terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonların, kamu düzenini bozmaya çalışanlara yönelik olduğunu belirten Gül, Türkiye'nin asla 90'lı yıllara dönüş yaşamayacağını vurguladı. Bunun garantisinin AK Parti olduğunu işaret eden Gül, "AK Parti 13 yıllık demokratik kazanımlarla, sessiz devrimleriyle, yaptığı reformlarla, özellikle Kürt meselesiyle, yıllardır tek tip insan yetiştirme, ötekileştirme dilinden red politikalarından, inkar ve asimilasyon politikalarından uzak bir reform yapmıştır" şeklinde konuştu.

- "Kamu düzenini en güçlü bir şekilde sağlama kararlılığı devam edecektir"

"Bölgeyi 90'lara döndürmek isteyen PKK'nın karşısında kamu düzenini en güçlü bir şekilde sağlama kararlılığı devam edecektir. Bu operasyonlar, asla sivil vatandaşlara, bölge halkına, vatandaşlarımıza dönük değildir" ifadelerini kullanan Gül, operasyonların terör örgütünün gerçekleştireceği ölümleri engellemek amacıyla yapıldığını aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, sivil vatandaşlara yönelik bir saldırının karşısında AK Parti'nin duracağını belirterek, "Bölge halkına 90'lı yılları yaşatan devlet anlayışına AK Parti son verdi. Sanki bundan birileri rahatsız olmuş gibi terör örgütünü yine bu anlamda bölgedeki fali meçhuller, sivil vatandaşların ölümleriyle maalesef yine o eski ortama geri getirmeye çalışıyorlar" dedi.

- "Silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez"

"Silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez. Bölge halkını silahların gölgesinde ve baskı altında tutulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Kürt siyasi hareketinin çıktığı tarihten itibaren talep ettiği bütün haklar silahla değil, AK Parti'nin reformcu anlayışıyla gerçekleşmiştir. Silahlarla hiçbir meşru talep yerine gelmez. Demokratik haklar ancak siyasetle gerçekleşir. AK Parti, nasıl askerin vesayetine son verdiyse bugün bölge halkı adına siyaset yaptığını söyleyenler de silahların gölgesinden kurtulamazlarsa bölge halkına hiç bir fayda getiremezler."

AK Parti'nin seçim için savaş çıkardığına ilişkin suçlamalarda bulunduğunu bildiren Gül, "Madem AK Parti, seçimde oylarını bu kadar arttıracak, askerimizi ve polisimizi şehit etmeye son verin, 13 yaşındaki yavrumuzun hayatına kastetmeyin, doktorumuzu ve öğretmenimizi kaçırmayın. Dolayısıyla burada bu algı da, çok ciddi bir provokatif algıdır" diye konuştu.

Partilerinin hem özgürlüklerin hem de kamu düzeninin korunmasını sonuna kadar savunacağını aktaran Gül, şunları söyledi:

"Asıl liberal geçinip 'silah bırakılmaz' diye silah alıp, Nişantaşı'na Kandil'e çıkacak kişilerin, bu Çözüm Süreci'ni kimin bitirdiğini düşünmesi ve bu anlamda gerçeği teslim etmeleri lazım. 11 Temmuz'da KCK'nın 'Ateşkesi bitirdik' açıklamaları ve sonrasında 'Devrimci halk savaşını başlatıyoruz' açıklamaları Türkiye'de bu anlamda Çözüm Süreci iradesinin maalesef birilerini rahatsız ettiğini ortaya koyuyor." 

- "Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozmayacak"

AK Parti olarak Çözüm Süreci iradesi kararlılığının devam ettiğini belirten Gül, "Ama, silahlar yurtdışına bölgeden tüm unsurlarıyla çıkacak. Türkiye'de ve bu bölgede demokrasi yine kazanacak. Huzur ve demokrasi operasyonu, inşallah bölge halkımıza kamu düzenini sağlayacak şekilde bir netice elde edecektir. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozmayacak. Bu konuda devletimiz, her türlü tedbiri alacaktır. Bütün kesimlerden, sivil ölümlerinden mesul olan terör örgütünü amasız, koşulsuz kınaması ve bu konuda da karşı durmasını da bekliyoruz."

Heyet daha sonra Mardin Öğretmenevinde basına kapalı olarak sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı