AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Bozkır'da

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Bozkır'da

Bozkır'da mitinge katılan Mahir Ünal, şöyle konuştu: “Dün New York Times dedi ki, ‘NATO ve ABD, Türkiye’deki seçimlere müdahale etmelidir’ Ben size soruyorum, sizin o yüksek ferasetinize, irfanınıza, vicdanınıza soruyorum.

Konya'nın Bozkır ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, şöyle konuştu: "Dün New York Times dedi ki, 'NATO ve ABD, Türkiye'deki seçimlere müdahale etmelidir' Ben size soruyorum, sizin o yüksek ferasetinize, irfanınıza, vicdanınıza soruyorum. Mısır'da darbe olduğunda yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı darbe ile indirildiğinde bu modern dünyanın, AB'nin, Amerika'nın sesi çıktı mı? Çıkmadı"

Bozkır'da düzenlenen mitinge AK Parti Konya milletvekilleri, AK Parti Konya Milletvekili adayları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, partililer ve vatandaşlar katıldı.

"DEVLETİ TEBEŞİR PARASI BULAMAZ HALE GETİRDİLER"

Mitingde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal muhalefet partilerine yüklenerek, "Ben çok iyi hatırlıyorum. Öğrencilik yıllarımızda öğretmen sınıfa gelir, 'tebeşir parası toplayın' derdi. Tebeşir parası toplar, sınıf başkanına verirdik. Sınıf başkanı gider tebeşir alıp gelir öğretmen tahtaya yazı yazardı. Bunlar devleti tebeşir parası bulamaz hale getirmişlerdi. Şimdi okullarımızda her sınıfta bilgisayar, projeksiyon cihazı var, bir çok sınıfımızda akıllı tahta var. Geçen pazartesi günü öğrencilerimize 700 bin tablet bilgisayar dağıtıldı" dedi.

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ ÖNCESİ TÜM GELİŞMELER

Ünal, konuşmasında, "1999'da MHP iktidara gelirken bacılarımın başörtü sorununu erkek gibi çözeceğim dedi. Ama meclise gelen başörtülü milletvekillerinin başını açtılar. Sonra da erkek gibi geldikleri yerden ürkek ürkek 3 buçuk yılda kaçıp gittiler" diye konuştu.

Ünal, CHP ve MHP'nin "Biz şunu vereceğiz, bunu vereceğiz" şeklinde açıklamalar yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bunlar yalancı çoban. Bunlar 'kim 1 veriyorsa biz 5 fazlasını veriyoruz' dediler ama ne yaptılar? Milleti maalesef bir ekmeğe, devleti 70 sente muhtaç ettiler ama biz 13 yıldan beri söz verdiğimiz her şeyi yaptık. AK Partili karolar 13 yıldan beri hiçbir zaman milletinin yanından ayrılmadı. MHP'nin, CHP'nin bugüne kadar bu milletin hayrına bir şey yaptığına şahit oldunuz mu? 1999'da MHP iktidara gelirken 'bacılarımın başörtü sorununu erkek gibi çözeceğim' dedi. Ama ne yaptılar Meclis'e gelen başörtülü milletvekillerinin başını açtılar sonra da erkek gibi geldikleri yerden ürkek ürkek 3,5 yılda kaçıp gittiler."

AK Parti'nin ekonomide, savunma sanayinde ve dış politikada bağımsızlık mücadelesi verdiğini anlatan Ünal, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığına kavuşma yolunda büyük bir adım attığını bildirdi.

"TÜRKİYE İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİNDE BAŞARILI OLACAK DİYE TELAŞLANIYORLAR"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bize diyorlar ki, 'Suriye'deki katliama ses çıkarmayın'. Dün New York Times dedi ki, 'NATO ve ABD, Türkiye'deki seçimlere müdahale etmelidir.' Ben size soruyorum, sizin o yüksek ferasetinize, irfanınıza, vicdanınıza soruyorum. Mısır'da darbe olduğunda yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı darbe ile indirildiğinde bu modern dünyanın, AB'nin, Amerika'nın sesi çıktı mı? Çıkmadı. Şimdi Türkiye'de kendi iradesine sahip çıkan bu millet tekrar iktidara geliyor diye bunlar niye telaşlanıyor? İçeridekiler ve dışarıdakiler niye telaşlanıyor? Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde başarıya ulaşacağını görüyorlar da o yüzden telaşlanıyorlar" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından AK Parti heyeti halkı selamlayarak Çumra ilçesinde düzenlenen mitinge gitti.

mahir-unal-(4).jpg