Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal:

Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal:

"27 Mayıs, bizim irademizin çalındığı ve gasbedildiği gündür. 27 Mayıs, milletten yetki almayanların millet adına milletin iradesini çaldığı gündür"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "27 Mayıs, bizim irademizin çalındığı ve gasbedildiği gündür. 27 Mayıs, milletten yetki almayanların millet adına milletin iradesini çaldığı gündür" dedi.

Ünal, Onikişubat Belediyesi tarafından ilçe sınırlarındaki "7 Mahalleye 7 İmam Hatip" projesi kapsamında Dönüklü Mahallesi'nde 750 öğrenci kapasiteli, 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugünün, Türkiye'nin acıyla hatırladığı, toplumun kollektif hafızasında çok acı bir şekilde yer alan 27 Mayıs'ın 55. yılı olduğunu belirtti.

27 Mayıs'ın unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir gün olduğunu vurgulayan Ünal, "Çünkü 27 Mayıs, bizim irademizin çalındığı ve gasbedildiği gündür. 27 Mayıs, milletten yetki almayanların millet adına milletin iradesini çaldığı gündür. Maalesef 27 Mayıs'ın destekçisi olan 27 Mayıs'ı hazırlayan, 27 Mayıs'ın yapılmasının şartlarını olgunlaştıran ve darbe zeminini hazırlayan iki yapıyı da unutmamak gerekir bu ülkede. CHP ve medya" dedi.

- Babası kardeşine Menderes ismini koydu

Ünal, 1966 doğumlu olduğunu ifade ederek, "Aklım erdiğinde bizim evde bir yas vardı. O yasın sebebi de Adnan Menderes'in idamıydı. Kardeşlerimin birisinin ismini de babam o günün hatırasına ve iradesinin çalınmasına bir tepki olarak 'Menderes' koymuştu. Ben böyle hatırlıyorum" dedi.

Millet olarak direnişten bahsetmediklerini, İstiklal Mahkemeleri'nde alimlerin asıldığını, camilerin ahır yapıldığını, Kur'an-ı Kerim'in yasaklandığını, ezanın aslından uzaklaştırıp Türkçeleştirildiğini belirten Ünal, darbeler de gördüklerini ama hiçbir zaman 'direnme hakkı, direniş' demediklerini, sokağa çıkmadıklarını, sandık önlerine geldiğinde o işin hesabını gördüklerini, direnişe değil dirilişe inanmış millet olduklarını vurguladı.

- "Bu millet yeni 27 Mayıslar istemiyor"

"Şimdi "efendilerin" son 13 yılda sırf iktidarlarını ve imtiyazlarını kaybettikleri için eskiden olduğu gibi 27 Mayıslarda, 12 Martlarda, 12 Eylüllerdeki gibi askeri orduyu göreve çağırmadıkları için bu defa halkı sokağa çağırdıklarını" dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Bize Gezi'yi yaşattılar. Bize 6-8 Ekim olaylarını yaşattılar. O yüzden artık millet bir şeyi öğrendi. İradesine sahip çıkmayı öğrendi. Sandıkta tecelli eden TBMM'nin o çatısı altında tecelli eden iradesini ve o iradesini temsil eden temsilcilerini ve onlara sahip çıkmayı, bu millet hamdolsun artık öğrendi. Bu millet sandığına sahip çıkıyor. Bu millet yeni 27 Mayıslar istemiyor. 12 Martlar istemiyor. 12 Eylüller istemiyor. Bu millet 28 Şubat istemiyor. Bu millet 27 Nisan istemiyor. Bu milletin iradesine inanmadığı için seçim kazananlara 'size oy verenler bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyerek bu milleti aşağılayanlar da bir türlü akıllanmadı."

CHP'nin artık 'millet' demeyi öğrendiğini vurgulayan Ünal, "Hepsinden önemlisi bu millet kendi iradesi dışında bir güç görmek istemiyor. Çünkü söz de karar da milletindir. Millet artık bunun bilincinde" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise maddi ilimleri öğrenirken çocukların manevi ilimleri de öğrenmesi gerektiğini belirterek, çocuklara mensup olduğu dinin gereklerini öğretmek, tarihi öğretmek, geçmişi öğretmenin de çok büyük önem arz ettiğini anlattı.

- Yedi Güzel Adamın memleketine 7 okul

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Yedi Güzel Adam'ın memleketinde ve İstiklalin başkentinde "7 mahallemize 7 imam hatip yapalım" dediklerini söyledi.

Bu kapsamda projedeki ilk okulun temelinin Ilıca Mahallesi'nde atıldığını anımsatan Mahçiçek, "Bugün de ikinci okulumuzun temelini Dönüklü Mahallemiz'de atıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 750 bin lira maliyetli 750 öğrencimize eğitim verecek bu okulumuzda ayrıca 70-80 kişilik de yurt yapacağız. Büyük ihtimal kız yurdu ve yatılı olacak. İnşallah onları ülkemize, ailelerine ve memleketimize hayırlı insanlar olarak yetiştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı. 

Onikişubat Belediyesi, Çocuk Mehteran Takımının gösterisiyle renkli görüntülere sahne olan törende Ünal ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mehteranları tebrik etti. Mehteran takımının taşıdığı bayrağı alıp, mehteranla dalgalandıran Ünal, "Bütün kavgamız ve mücadelemiz bu bayrak için" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı