AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

"(Çözüm süreci) Türkiye, eğer bu meselesini çözerse bu topraklarda 100 yıldan beri ilk defa bir devlet, bir ülke, bir millet kendi sorununu bağımsız olarak çözecek"

TOKAT (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye, eğer bu meselesini çözerse bu topraklarda 100 yıldan beri ilk defa bir devlet, bir ülke, bir millet kendi sorununu bağımsız olarak çözecek" dedi.

AK Parti Tokat Merkez İlçe Başkanlığı'nın 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen 5. olağan kongresine katılan Ünal, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çözüm sürecinin, bu milletin bir meselesini bağımsız olarak çözme mücadelesi olduğunu belirten Ünal, "O yüzden çözüm sürecine başka ülkeler müdahil olmak istiyor. O yüzden başka ülkelere 'çözüm sürecine müdahil ol' diye mesajlar gönderiyorlar. O yüzden Kobani'yi çözüm sürecinin şartı haline getirmek istiyorlar" diye konuştu.

Kobani üzerinden Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmak istendiğini dile getiren Ünal, "Türkiye, eğer bu meselesini çözerse bu topraklarda 100 yıldan beri ilk defa bir devlet, bir ülke, bir millet kendi sorununu bağımsız olarak çözecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sarayına değinen Ünal, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı sarayına 1 milyar 300 milyon liraya bütçe ayrıldı. Şu ana kadar gerçekleşen bütçe 860 milyon. İstanbul Üniversitesi'nin bir yıl bütçesi ne kadar? 830 milyon. İstanbul Üniversitesi'ne ayrılan bütçe kadar bir rakama yapılmış. 'Efendim, biz, bir zamanlar Çankaya'da bağevinde oturuyorduk'. Arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün büyüyor. Bağevi de bizim, Çankaya da bizim, Dolmabahçe de bizim, bugünkü Cumhurbaşkanlığı sarayı da bizim. Birinci Meclis yapıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüdü, ikinci Meclis inşa edildi. Daha sonra 1950'lere geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüdü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bugünkü kullanılan o büyük binası yapıldı.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti uzunca bir süre yeni binalar yapmadı."

Ünal, 1960 darbesinden sonra milletin iradesini temsil eden siyasetin ağır bir askeri vesayet altına girdiğini belirterek, "Bir fotoğraf vardı, ben hiç unutmam. Ortada Bülent Ecevit, sağında Mesut Yılmaz, solunda Devlet Bahçeli. Bir merdiven altında basın toplantısı yapıyorlar. Siyaseti ve siyasetin yön vermesi gereken milletin kaderini ve mukadderatını bir merdiven altına mahkum etmişlerdi. Birileri eğer milletin iradesini merdiven altına düşürmüşse bizim ahuvah (ah vah) etmemiz gereken zaman o zamandır. Şimdi o günlerden nereye geldik?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının, bu millete yakışır devlet binalarında milleti temsil ettiği günlere gelindiğini belirten Ünal, "Bundan kim niye rahatsız olur?" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı