AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndük. Eğer o zaman başarılı olsaydı bu hain grup, bırakın şimdi böyle iş adamlarımızla nasıl üretelim, nasıl yapalım diye toplantı yapmayı şimdi nerede olacağımız belli değildi"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndüklerini belirterek, "Eğer o zaman başarılı olsaydı bu hain grup, bırakın şimdi böyle iş adamlarımızla nasıl üretelim, nasıl yapalım diye toplantı yapmayı şimdi nerede olacağımız belli değildi." dedi.

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneğini (ÇASİAD) ziyaret eden Turan, Başkan Erdal Akarsu'dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı, üyelere Ankara'da yürüttükleri çalışmaları anlattı.

"ÇASİAD'la Gündem" toplantısına katılan Turan, sık sık Çanakkale'ye gelip yaptıkları yatırımları vatandaşlara ve çeşitli kurumlara anlattıklarını belirterek, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir sınav verdiğini hatırlattı.

Turan, darbe girişimini gece Çanakkale'ye gelip bizzat yaşadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da Çanakkale’de darbeye karşı olan ve o gece erken saatlerden itibaren sokağa dökülen insanlara borcumuz var. İddialı işler yapıyoruz. Çanakkale vizyonuna katkı sağlayacak ne varsa bununla ilgili risk alarak yapmaya gayret ediyoruz. ÇASİAD veya buna benzer kurumların bana düşen, hükümetimize düşen neyi varsa elimden geldiği kadar çalıştım ve çalışıyorum. Tabiri caiz ise 15 Temmuz'da uçurumun kenarından döndük. Eğer o zaman başarılı olsaydı bu hain grup, bırakın şimdi böyle iş adamlarımızla nasıl üretelim, nasıl yapalım diye toplantı yapmayı şimdi nerede olacağımız belli değildi. Darbenin olduğu gece ben Edremit’teydim. Buraya geldiğimde halkımızın birçok ilden önce sokağa çıktığını çok büyük gururla gördüm. Saat 22.00’den sonra Çanakkale Meydanı doluydu. O yüzden Çanakkale’de darbeye karşı olan insanlarımıza, kurumlarımıza bizim teşekkür borcumuz var."

Türkiye'nin 2023 hedefleri olduğuna işaret eden Turan, Çanakkale 1915 Boğaz Köprüsü'nün bunlardan sadece bir tanesi olduğunu bildirdi.

Turan, şunları kaydetti:

"Ezine Organize Sanayi Bölgesi gibi bir sürü çalışmamız var. Bizim planımızda aslında birkaç sene sonraydı, hiçbirinin bu sene olma ihtimalini düşünmüyorduk biz. Ama köprü ile bu yapacaklarımızı daha önce yapıyoruz. Şu sahil meselesini belki kırk defa söyledim. Gelin ordu komutanımıza gidelim, valimize gidelim, kurumları geri çekelim. Mesela askeri alan kordondan 10 metre geri çekse oradan yürüyecek kadar, ne güzel olur. İşte bu durum bizim sahilimizi ikiye katlıyor. Bunlarla ilgili çalışma yapmak lazım, ben her zaman hazırım."

Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :