AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"Bu ülkenin Meclisine, Cumhurbaşkanına, halkına kasteden o adamlara bu toplum öyle bir ders verdi ki öyle bir tokat attı ki bir daha yerlerinden kımıldayamayacaklar diye düşünüyorum"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin Meclisine, Cumhurbaşkanına, halkına kasteden o adamlara bu toplum öyle bir ders verdi ki öyle bir tokat attı ki bir daha yerlerinden kımıldayamayacaklar diye düşünüyorum." dedi.

Turan, Lapseki İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, muharrem ayında aşure etkinlikleri düzenlendiğini anımsatan Bülent Turan, bu sayede hem aşure pişirip akrabalara, eş ve dosta dağıttıklarını hem de 15 Temmuz'a vurgu yaptıklarını dile getirerek, "15 Temmuz, belki yüz yıllık tarihimizde en destansı günlerden bir tanesi. Düne kadar '18 Mart tarihi bu topraklara olan borcumuzu hatırlatıyor' derdik, düne kadar '18 Mart şehitlerine asla çalışarak, gayret ederek borcumuzu ödemiş olmayız' derdik. Şimdi bir şey daha söylüyoruz, 'borcumuz bir kat daha arttı'. 15 Temmuz şehitlerimize, bu milletin dik duruşuna, tavrına asla borcumuzu ödeyemeyiz. Eğer o gün bu hainler sonuç almış olsalardı, bugün kimin nerede olacağı, bu okulların ne olacağı, bizlerin ne olacağı hiç belli değildi. O yüzden bu ülkenin Meclisine, Cumhurbaşkanına, halkına kasteden o adamlara bu toplum öyle bir ders verdi ki öyle bir tokat attı ki bir daha yerlerinden kımıldayamayacaklar diye düşünüyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

Programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :