-AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

-AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"Kasetle iş başına gelen bir Genel Başkanın bizim parti içi kararlarımıza müdahil olma hakkı yoktur"-"Açıklamasında helallik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, hükümetimizin üyesi bir kadın bakanımızla ilgili pervasız konuşurken de helallik hakkının önemini nede

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti kongresine yönelik sözlerini eleştirerek, "Kasetle iş başına gelen bir Genel Başkanın bizim parti içi kararlarımıza müdahil olma hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin 22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı kongrenin "bayrak devri" olduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davası ve hareketi için varını yoğunu ortaya koyan bir isim olduğunu vurguladı.

"Bu süreci nifak zihniyeti ile köpürtmek isteyen Kılıçdaroğlu'na buradan bir paye ya da rant çıkmaz." ifadesini kullanan Turan, şöyle devam etti:

"Kongre sürecimizle ilgili söylemleri kendi hayal dünyasının ürünleridir. Kasetle iş başına gelen bir Genel Başkanın bizim parti içi kararlarımıza müdahil olma hakkı yoktur. Açıklamasında helallik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, hükümetimizin üyesi bir kadın bakanımızla ilgili pervasız konuşurken de helallik hakkının önemini neden bu denli idrak edememişti?

Bu süreci darbe çığırtkanlığıyla yorumlamak, bundan nemalanmak Kılıçdaroğlu'nun siyasi zihniyetini yansıtır. Bu konulara harcadığı eforu kendi partisinin istikbali için sarf etse milletimiz için daha faydalı olacaktır. Genel Başkanımızın da açıklamasında ifade ettiği gibi AK Parti davası, sevdası her daim bakidir. Genel Başkanımızı ve Başbakanımızı savunmak Kılıçdaroğlu'na kalmamıştır. Fitne çıkararak, kendi başarısızlıklarını örtmek için bundan nemalanmaya çalışanlar boşuna heveslenmesin. Partimizin birlik ve beraberliği her daim devam edecektir."

-"Bizim davamız hala yaşıyor ve yaşayacaktır"

Bülent Turan, AK Parti hareketinde makamların, mevkilerin fani, dava bilincinin yaşamasının önemli olduğuna işaret ederek, "Bizim davamız hala yaşıyor ve yaşayacaktır. AK Parti, 15 yıllık tarihinde her dönemeçte, her kavşakta yenilenerek daha da güçlendi. Şu an Türkiye'de en güçlü ve en kalıcı aktör olmasının nedeni de bu. Türkiye'de partiler kadrolarını yenileyemiyor. AK Parti ise kadrolarını yenileyerek, tazelenerek her daim iktidara yürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin milletin sesine kulak verdiğini, sırtını birtakım güçlere değil, sadece ve sadece millete dayadığını belirten Turan, "Hareketimizin liderinin Pınarhisar'a giderken söylediği gibi, 'bu şarkı burada bitmez'. Pınarhisar'daki sevdamız, aşkımız neyse şimdi de odur." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :