AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"Muhtarlarımız, millet tarafından seçilmiş birer elçidir. Onların köylere, belediye başkanlarının ilçelere, bizlerin ise Çanakkale'ye hizmet sorumluluğu var. Bu toprakları el birliği ile kalkındıracağız"- "Depremde krizi millet ve devlet beraber yönetti.

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Muhtarlarımız, millet tarafından seçilmiş birer elçidir. Onların köylere, belediye başkanlarının i̇lçelere, bizlerin ise Çanakkale'ye hizmet sorumluluğu var. Bu toprakları el birliği ile kalkındıracağız." dedi.

Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında Ayvacık ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlarla sürekli istişare halinde olduklarını belirten Turan, bu sayede köylerin sorunlarını anbean takip edip, çözüm yolları aradıklarını anlattı.

Ortak görüşmeler sonrasında ciddi projeler hazırladıklarına işaret eden Turan, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımız, millet tarafından seçilmiş birer elçidir. Onların köylere, belediye başkanlarının i̇lçelere, bizlerin ise Çanakkale'ye hizmet sorumluluğu var. Bu toprakları el birliğiyle kalkındıracağız. Sizlerle beraber istişare yaparak, projeler geliştirerek şehrimize değer katacağız. Hükümetimiz sürecinde muhtarlarımızın haklarında çok ciddi yenilemeler yaptık. Kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. En son hayata geçirdiğimiz yenileme ile beraber muhtarlarımız bin 406 lira maaş alıyor. Bununla beraber 613 lira olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleri devlet tarafından karşılanacak. Bizlerin tek amacı var. Bu ülkeye değer katan, geliştiren, taş üstüne taş koyan kim varsa alın terinin hakkını vererek onların şartlarını iyileştirmek istiyoruz."

- "Depremden zarar gören evlerin yeniden inşa edeceğiz"

Turan, şubat ayında Ayvacık'ta meydana gelen deprem sonrası zarar gören evlerin yapımına da kısa süre içinde başlanacağını bildirdi.

Deprem nedeniyle başta Yukarıköy olmak üzere çok sayıda köydeki evde hasar meydana geldiğini anımsatan Turan, şöyle devam etti:

"Deprem sonrası AFAD başta olmak üzere belediyelerimiz, valiliğimiz, bakanlığımız ile hızlı bir şekilde müdahale ederek hiçbir hemşehrimizi sokakta bırakmadık. Hemen gerekli erzak ve barınma ihtiyaçlarını karşılayarak konteynerlere yerleştirdik. Depremde krizi millet ve devlet beraber yönetti. O zaman evi zarar gören, kullanılamayacak hale gelen hemşehrilerimize söz vermiştik. Evlerini yeniden inşa edeceğiz diye. Şimdi sözümüzü yerine getiriyoruz. Bayramdan sonra 205 evin yapımına başlanıyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlanıp teslim edilecek. Yaşanılan deprem üzerinden uzun bir süre siyaset yapmaya kalktılar. 'Evleri vermeyecekler' dediler. Bizleri, kendileriyle karıştırdılar. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Nasıl ki ilk andan itibaren hiçbir hemşehrimizi mağdur etmediysek, ihtiyaçlarını karşıladıysak şimdide sözümüzü yerine getireceğiz."

Ziyarete, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Levent Yılmaz, il özel idaresi ve il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden yetkililer de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :