AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"(1915 Çanakkale Köprüsü) Köprünün olması herhangi bir ulaşım demek değil, tarım imkanlarımızın daha iyi bir marka olması demek, ithalatın, ihracatın daha kolay olması demek. Köprü tarımla ilgili de Çanakkale'nin kaderi olacak"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Köprünün olması herhangi bir ulaşım demek değil, tarım imkanlarımızın daha iyi bir marka olması demek, ithalatın ihracatın daha kolay olması demek. Köprü tarımla ilgili de Çanakkale'nin kaderi olacak." dedi.

Turan, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (KOOP), Çanakkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ÇDSYB) ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Çanakkale Şubesi ortaklığında GESTAŞ'a ait "Erdoğan Yazıcı" adlı gezi teknesinde düzenlenen iftara katıldı.

Burada konuşan Turan, ülkenin en anlamlı yerinde ramazanı bitirdiklerini söyledi.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Yahya Çavuşların, Seyit Çavuşların, on beşli Tokatlıların bu topraklarda çok büyük bedeller ödediği anlatan Turan, şehitlerin bu toprakları kendilerine emanet ettiğini söyledi.

Çanakkale'nin tarım, turizm ve sanayi başta olmak üzere kıymetli alanlara sahip olduğunu belirten Turan, şöyle konuştu:

"Yüzde 60'nın tarım olduğu, köy olduğu bir ilden bahsediyoruz. Bazı illerde bir ara başlığı aldığınızda ikinci başlık kalmaz, kömürü alırsınız başka bir şeyi yoktur. Sahili alırsınız başka bir şey yoktur ama bizde sahil başka, turizm başka, orman başka, hayvancılık başka, Türkiye'de ne varsa en iyisi bu memlekette var. Bugün iftarımızın farklı bir kıymeti var. Köprünün olması herhangi bir ulaşım demek değil, tarım imkanlarımızın daha iyi bir marka olması demek, ithalatın, ihracatın daha kolay olması demek. Köprü tarımla ilgili de Çanakkale'nin kaderi olacak.

Çanakkale gıda OSB’si Türkiye’ye örnek bir OSB olacak. Türkiye'nin her yerinde Sanayi OSB’si vardır ama gıda OSB’si Çanakkale'de olacak inşallah."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :