AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Türkiye'de egemenliğin sahibi CHP değil, millettir ve milletin iradesini kabul etmeyen, sandıkta milletin tokatını yer"- "Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza yönelik 'Otur oturduğun yerde, kendine koltuk arama' sözleri HDP'nin 'Seni başkan yaptırmayacağız

TBMM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Türkiye'de egemenliğin sahibi CHP değil, millettir ve milletin iradesini kabul etmeyen sandıkta milletin tokatını yer." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Otur oturduğun yerde, kendine koltuk arama" sözleriyle başkanlık sistemi tartışmalarını şahsileştirmeye çalıştığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin açıkça milletten korktuğunun göstergesi olduğunu anlatan Muş, "Başkanlık sisteminin millete sorulacak olması, bu işe milletin karar verecek olması, Kılıçdaroğlu'nun kabusu olmuş durumda." ifadelerini kullandı.

CHP liderinin Türkiye'nin değil, kendi siyasi geleceğini düşündüğünü savunan Muş, şunları söyledi:

"Tek vizyonu CHP'deki koltuğunu korumak olan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini koltuk tartışmalarına indirgeyerek siyaseti koltuktan ibaret gördüğünü de ikrar etmiş oluyor. Biz başkanlık sistemini Türkiye için istiyoruz. Türkiye'nin geleceğini başkanlık sisteminde görüyoruz. Aksi önerisi olan varsa buyursun her ikisini de millete soralım. CHP'ye çağrımız; milletten korkmayın, millete güvenin. Türkiye'de egemenliğin sahibi CHP değil, millettir ve milletin iradesini kabul etmeyen sandıkta milletin tokatını yer."

"Başkanlığı tartıştırmayız” yaklaşımının tek parti zihniyetinin, tek tipçi, dayatmacı anlayışı olduğunu kaydeden Muş, "Kılıçdaroğlu'nun dilinden düşürmediği ve adeta kutsadığı parlamenter sistem değiştirilemez ve tek sistem değildir." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda TBMM Anayasa Komisyonu'nda HDP'nin federasyon önerisini tartışılabilir bulan ve uzlaşma masasından kalkmayan CHP'nin, AK Parti'nin başkanlık önerisinden rahatsız olup, masadan kalktığını hatırlatan Muş, sözlerine şöyle devam etti:

"7 Haziran seçimleri sonrası HDP ile koalisyona yeşil ışık yakıp, bunun için MHP'yi ikna etmeye bile çalışmıştı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza yönelik 'Otur oturduğun yerde, kendine koltuk arama' sözleri HDP'nin 'Seni başkan yaptırmayacağız' anlayışının CHP'deki tezahürüdür. 7 Haziran sonrası CHP'li bir milletvekili Demirtaş'a 'nasıl salladık ama' demişti. Bugün aynı şekilde HDP ve CHP başkanlık sistemi karşıtı bir blok oluşturmuştur. Bu blok millete toslayacaktır."

Muş, CHP Genel Başkan Yardımcıları'ndan birinin Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik, "Şamar oğlanı" ifadesini de kendilerine iade ettiklerini vurgulayarak, "CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın 'Şamar oğlanı' ifadesi tam 66 senedir tek başına iktidar olamayan, her seçimde milletin şamarını yiyen CHP'ye daha uygun düşer." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :