AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Hurşit Külter meselesi HDP'nin Türkiye'ye yönelik kirli bir algı operasyonuydu. Hurşit Külter yalanını ortaya atıp günlerce gündemi işgal eden HDP'li vekillerin bu yalandan ötürü hiç yüzleri kızarmıyor mu? HDP'nin görevi böyle iftiralarla PKK'ya propagan

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Hurşit Külter meselesi HDP'nin Türkiye'ye yönelik kirli bir algı operasyonuydu. Hurşit Külter yalanını ortaya atıp günlerce gündemi işgal eden HDP'li vekillerin bu yalandan ötürü hiç yüzleri kızarmıyor mu? HDP'nin görevi böyle iftiralarla PKK'ya propaganda malzemesi vermek mi?" dedi.

Muş, terör örgütü PKK'nın son eylemlerine ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirlerde ve kırsalda güvenlik güçlerinden ağır darbe yiyen, köşeye sıkışan terör örgütünün en alçakça yöntemlerle eylemler gerçekleştirmeye başladığını söyledi.

"PKK'nın canlı bomba eylemleri gerçekleştirmesi, sivil siyasetçilere yönelik katliamlara girişmesi, kırsalda eylem kabiliyetini yitirdiğinin açık bir göstergesidir." diyen Muş, şöyle devam etti:

"PKK tükenmişlik içerisinde, alçakça yöntemlerle sivillere saldırırken PKK'nın siyasi sözcüsü konumunda olan HDP ise bu terör eylemlerini 'PKK' ve 'terör' kelimelerini geçirmeden yarım ağız açıklamalarla göstermelik bir şekilde kınamakta ve diğer yandan terör örgütüne verdiği desteği sürdürmektedir.

Sanki bu vatandaşlarımız doğal afet neticesinde yaşamını yitirmiş, sanki bu eylemleri gerçekleştiren alçak terör örgütünün ismi belli değilmiş gibi açıklamalar yapan HDP, milletimizin zekasına hakaret etmesin. Bu millet sizin terör örgütü PKK'ya göbekten bağlı olduğunuzu, isim vererek PKK'yı kınayamayacağınızı gayet iyi biliyor."

-Hurşit Külter olayı

Muş, HDP'nin devlete ve hükümete attığı bir iftiranın daha geçen günlerde ortaya çıktığını belirterek, Hurşit Külter olayını anımsattı.

DBP'li Hurşit Külter'in mayıs ayında dağa çıktığını ve o günden sonra HDP'lilerin hep bir ağızdan "Hurşit Külter gözaltındayken devlet tarafından kaybedildi", "Türkiye 90'lara dönüyor", "Hurşit Külter'e devlet ne yaptı" diyerek yaygara kopardıklarını anlatan Muş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in de mayıs ayından bu yana her fırsatta Hurşit Külter meselesini Meclis gündemine getirerek, devleti suçladığını hatırlattı.

Hurşit Külter'in aylar sonra Kuzey Irak'ta PKK'ya katıldığının ortaya çıktığını vurgulayan Mehmet Muş, şunları kaydetti:

"Kandil ile içli dışlı olan ve terörün siyasi sözcülüğünü yapan HDP'nin bunu mayıs ayından bu yana bilmemesine olanak var mı? Elbette yok. HDP bu kişinin Kuzey Irak'ta olduğunu en başından beri biliyordu ama bu meseleyi propaganda malzemesi olarak kullanıyordu. Yani bu Hurşit Külter meselesi HDP tarafından bilinçli şekilde ortaya çıkarılmış bir hadisedir. HDP sırf 'Türkiye 90'lara dönüyor, faili meçhul cinayetler başladı' algısını oluşturmak için bu iftirayı ortaya attı.

Hurşit Külter meselesi HDP'nin Türkiye'ye yönelik kirli bir algı operasyonuydu. Nitekim bu yalana iştirak eden bazı dış yayın organları da hükümetimizi suçlayarak bu algı operasyonuna katkıda bulundu. Şimdi bu iftiraları ortaya çıkınca gerçekler tokat gibi yüzlerine çarpıldı. Şimdi sormak istiyoruz; Hurşit Külter yalanını ortaya atıp günlerce gündemi işgal eden HDP'li vekillerin bu yalandan ötürü hiç yüzleri kızarmıyor mu? HDP'nin görevi böyle iftiralarla PKK'ya propaganda malzemesi vermek mi? Ailesini Meclis'e getirerek 'Hurşit Külter'i devlet kaçırdı' diyen HDP'li Grup Başkanvekili şimdi dağda olan bu terörist için PKK'ya tek bir laf edebilir mi? 'Devlet kaçırdı' diyerek daha kaç genci bu şekilde Kandil'e intikal ettirdiniz? Attığınız iftiraya karşın yüzünüze tokat gibi çarpan bu gerçekler karşısında çıkıp bu devletten özür dileyecek kadar erdeme sahip misiniz?"



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :