AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Özgür Özel, Başbakanımıza 'kayyum' diyeceğine kendi Genel Başkanını o koltuğa oturtan şartları kimlerin oluşturduğunu ve bu değişiklik sonrası CHP'nin kimlerle işbirliği yaparak kayyum atanmış gibi hareket ettiğine baksın"-"CHP, uzlaşma ortamından oldukç

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Özgür Özel, Başbakanımıza 'kayyum' diyeceğine kendi genel başkanını o koltuğa oturtan şartları kimlerin oluşturduğunu ve bu değişiklik sonrası CHP'nin kimlerle işbirliği yaparak kayyum atanmış gibi hareket ettiğine baksın." dedi.

Muş, yazılı açıklama yaparak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik "kayyum olarak atanmıştır." ifadelerine cevap verdi.

Özel'in ifadelerini kendisine ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iade eden Muş, "CHP Genel Başkanı'nın hangi şartlar altında ve nasıl o koltuğa oturduğu kamuoyunun malumudur. Burada bir kayyum nitelendirmesi yapılacaksa kime yakışacağı aşikardır." ifadesini kullandı.

Muş, "Özgür Özel, Başbakanımıza 'kayyum' diyeceğine kendi genel başkanını o koltuğa oturtan şartları kimlerin oluşturduğunu ve bu değişiklik sonrası CHP'nin kimlerle işbirliği yaparak kayyum atanmış gibi hareket ettiğine baksın." değerlendirmesinde bulundu.

Özel'in "KHK'ları Meclis gündemine getirmemek için kırk takla atıyorlar" sözlerini de eleştiren Mehmet Muş, şunları kaydetti:

"(Kişi kendinden bilir işi) diye bir söz vardır. Takla atmak, hele de Meclis'i tıkamak için takla atmak CHP'nin işidir. Bugüne kadar Meclis çalışmalarını tıkamakta mahir olan CHP'nin bugün AK Parti'ye bu suçlamayı yöneltmesi abesle iştigaldir. Komisyon çalışmalarını engellemek, kürsü işgali yapmak, çalışmaları tıkama amaçlı sürekli yoklama istemek CHP'nin işidir.

Gerek Kılıçdaroğlu'nun gerek CHP sözcülerinin son günlerdeki sert açıklamalarından anlıyoruz ki CHP, uzlaşma ortamından oldukça rahatsız ve bunu bitirmek için elinden geleni yapıyor. CHP ipe un sermeye çalışmasın. Bu süreçte uzlaşma için her türlü adımı attık, sürekli muhalefeti bilgilendirdik, KHK'larla ilgili komisyon teklifinde bulunduk. CHP'yi bu süreçte düzgün bir üsluba, seviyeli bir dile ve uzatılan uzlaşma elini sert söylemlerle geri çevirmemeye davet ediyoruz. Zira bu ülkenin yıkıcı değil yapıcı bir muhalefete ihtiyacı var."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :