AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

"Türkiye bundan önce şapkasını alıp gidenleri çok gördü ama her bir kalkışmada, terörist faaliyette bir lidere ihtiyaç vardı. O liderliği de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göstererek, darbe girişimini engellemede tek ve en önemli faktör olmuştur

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Türkiye bundan önce şapkasını alıp gidenleri çok gördü ama her bir kalkışmada, terörist faaliyette bir lidere ihtiyaç vardı. O liderliği de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göstererek, darbe girişimini engellemede tek ve en önemli faktör olmuştur." dedi.

Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumu dolayısıyla AK Parti, CHP ve MHP genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlamasının Türk siyaseti için çok önemli ve yeni bir adım olduğunu belirten Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabet ederek "evet" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Elitaş, "Demokrasi için dimdik ayakta duran, hangi partili olduğu belirsiz 246 şehidimizin bu darbe girişimine 'hayır' dediği, hayatını feda etmek pahasına tankların üzerine yürüdüğü bir süreçte, siyasi partilerimizin de birlik, beraberlik görüntüsü vermeleri en doğal durumdu. Sayın Cumhurbaşkanı da parti ayrımı yapmaksızın, halk kitlesinin Cumhuriyetini, demokrasiyi savunmak için sabahlara kadar nöbet beklediği bir süreçte siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür etmek için bu çağrıyı yaptı. Bu da önemli bir durum, duruş. İnşallah bundan sonraki süreçte Türkiye normal bir siyasi söylem sürecine girecektir diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Elitaş, siyasetçilerin de gerilimi artırmak yerine yakalanan uyum ve ahengi devam ettireceğini ümit ettiğini vurgulayarak, darbe girişiminin ardından TBMM'nin büyük bir uyum içinde çalıştığını kaydetti.

Siyasi parti gruplarının, grup önergelerini geri çektiğini anımsatan Elitaş, "Şimdi TBMM 14.00-20.00 saatleri arasında istediği düzenlemeyi yapıyor. Bundan önce bu işleri yapabilmek için sabah saat 02.00'ye, 03.00'e kadar çalışıyorduk. 4 saatte yapılacak işin ancak yarısını gerçekleştiriyorduk. Şimdi 12 saatte yaptığımız işin iki misli verimli çalıştığımızı ifade ediyorum. Ben siyasi parti grup başkanvekili arkadaşlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Artık bir olma, beraber olma, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'hep birlikte Türkiye olma' zamanı." diye konuştu.

Elitaş, "Türkiye çok darbe ve darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldı. Türkiye bundan önce şapkasını alıp gidenleri çok gördü ama her bir kalkışmada, terörist faaliyette bir lidere ihtiyaç vardı. O liderliği de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göstererek, Türkiye'nin darbe girişimini engellemede tek ve en önemli faktör olmuştur." ifadesini kullandı.

Darbe girişimine ilişkin araştırma komisyonu önergesi verdiklerini açıklayan Mustafa Elitaş, bu hafta ya da önümüzdeki hafta komisyon üyelerinin netleşmesiyle komisyonun çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :