Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

"Siyasetin zaaf içinde olması siyaset dışı güçlere patronaj ve egemenlik kurma fırsatı ve imkanı tanıyor. Büyük sermaye kendi mecrasında kalmak kaydıyla ülkeler için önemlidir ama siyaset zayıfladığında büyük sermaye biraz patronaj hevesine kapılır ve siy

AMASYA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Siyasetin zaaf içinde olması siyaset dışı güçlere patronaj ve egemenlik kurma fırsatı ve imkanı tanıyor. Büyük sermaye kendi mecrasında kalmak kaydıyla ülkeler için önemlidir ama siyaset zayıfladığında büyük sermaye biraz patronaj hevesine kapılır ve siyasetten nemalanmak ister. Bu dengeyi kurabilmeniz için siyasetin güçlü olması gerekir." dedi.

Bostancı, Taşova ilçesinde pazar esnafını ve resmi kurumları ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bostancı, Türkiye'nin çeşitli terör örgütleriyle mücadele ettiğini, imparatorluk bakiyesi bir nüfusun milli birliğinin sağlanması yönünde demokrasi ve özgürlükler esaslı çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Yeni sistemle güçlü hükümetlerin kurulması ile Türkiye'nin beraberliğini destekleyecek siyasal atmosferin sağlanacağını vurgulayan Bostancı, küçük partiler hükümet oluşturduğunda siyasetin zayıfladığını, hükümet oluşturan partilerin bile birbirleriyle rekabet ettiklerini anlattı.

Bunun sonucunda piyasalarda işlerin yürümediği, insanların uzun soluklu programlar yapamadıklarının görüldüğüne işaret eden Bostancı, şöyle devam etti:

"Siyasetin zaaf içinde olması siyaset dışı güçlere patronaj ve egemenlik kurma fırsatı ve imkanı tanıyor. Büyük sermaye kendi mecrasında kalmak kaydıyla ülkeler için önemlidir ama siyaset zayıfladığında büyük sermaye biraz patronaj hevesine kapılır ve siyasetten nemalanmak ister. Bu dengeyi kurabilmeniz için siyasetin güçlü olması gerekir. Bürokrasi, eğer siyaset güçlü ise kendi işini yapar. Siyaset güçsüz ise siyasetin üzerinde egemenlik kurmak ister. O yüzden siyasetin güçlü olması mühim. Siyasetin güçlü olması derken, hem Meclis güçlü olacak hem de yürütme güçlü olacak. Yargı bağımsız olarak işlerini yapacak."

Bostancı, terörle mücadele için istikrarlı hükümetlerin olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Siyaset güçlü olduğunda Türkiye'nin birliği ve istikametinde ülkenin geleceği için yüksek kararları almak ve uygulamak daha kolay mümkün olacaktır. Terörle mücadele istikrarlı hükümetler gerektirir. Kararlı bir irade gerektirir. Kendi içinde uyumlu siyasi aktörler gerektirir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi terörle mücadele bakımından da bunu temin ediyor. Halkımız bütün bunların farkında. Türkiye için tarihi bir eşik olduğunu görüyor ve o yüzden tam anlamı ile destek veriyor. Bu sistemin sadece hali hazırda destek veren AK Parti'li, Milliyetçi Hareket Parti'li vatandaşlarımız bakımından değil, CHP ve HDP'ye oy veren, Türkiye'nin birliği istikametinde kanaatlere sahip olan, demokrasi ve özgürlükler üzerinde yürümek isteyen vatandaşlarımız bakımından da iyi olacağı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle siyasetin daha esnek ve yumuşak olacağını kaydeden Bostancı, "Siyaset iş birliğine açık olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yüzde 50'nin üzerinde bir toparlanma gerektirdiği için daha geniş ve kucaklayıcı bir anlayışa kavuşturacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi gibi uzun yıllar yüzde 25 oy almış, adeta belli bir kesimin siyasal temsilcisi gibi davranmış bir siyasetin bile şu süreçte nasıl değiştiğini görüyoruz. Bunların hepsi Türkiye için, herkes için iyi olacaktır." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :