Ak Parti Grup Başkanvekili Aydın:

Ak Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"27 Mayıs'ta bizim tarihimizde yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor"

ADIYAMAN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, kendilerini milletin efendisi olarak gören zorbaların, milletin iradesini gasp ettiğini belirterek, "27 Mayıs'ta bizim tarihimizde  yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor" dedi.

Aydın, Kahta ilçesinde Kültür Sitesinde Beyaz Hareket Derneği tarafından düzenlenen "27 Mayıs Darbe Günleri" konulu konferansa katıldı.

Burada konuşan Aydın, darbe günlerinde  kendilerini milletin efendisi  görenler dışında kimsenin mutlu olmadığını ifade etti.

Aydın, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak girdiğini vurgulayarak, kendilerini milletin efendisi olarak gören zorbaların, milletin iradesini gasp ettiğini bildirdi.

O dönemde yaşanan olayların aynısının bugün Mısır’da yaşadığına dikkati çeken Aydın, "27 Mayıs'ta idam sehpasına götürülen milletin iradesiydi, demokrasiydi aslında. 27 Mayıs'ta bizim tarihimizde  yaşadığımız kara günlerin şimdi aynısı Mısır’da sergileniyor" dedi.

"Eğer bugün Kürt sorunu, Alevi sorunu ve diğer sorunlar  hala  yaşanıyorsa  bu hala tek partili devrin kırıntılarının olmasındadır" diyen Aydın,  bu milletin artık uyandığını ve o hor görülen halkın iktidara geldiğine  dikkati çekti.

Bu ülkenin geçmişinde  gazete patronlarının hükümet yıkıp hükümet kurduğunu anlatan Aydın, kitapçık fırlatmalar ile kaos yaşandığına değindi.

Aydın, AK Parti'nin tüm zorbaları halkın gücü ile tarihin çöplüğüne attığını belirterek, "Artık  kimse  bu ülkenin iradesine ipotek koyamaz. Çünkü ak insanlar artık egemenliği eline aldı. Seçimden  sonra  yeni bir anayasa  ile  darbe anayasası  miladını  dolduracaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı