AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (6)- "Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere diğer eksik kalan madd

ANKARA (AA) - Başbakan Binalı Yıldırım, sürekli güçlü siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek sistem değişikliğinin Türkiye için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis'e getirecek ve onaya sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz." dedi.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

"15 Temmuz'dan beri bütün olayları, gerek bölücü terör gerek FETÖ terör örgütü, hükümetimizin bu konulardaki canla başla mücadelesinde sağduyulu duruşuyla, davranışıyla, milletten, bayraktan, devletten yana tavır koyan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum." diyen Yıldırım, Bahçeli'nin partiler üstü bir anlayışla, kısa vadeli siyasi hesapları bir tarafa bırakarak millet, ülke ve gelecek için örnek bir davranış sergilediğini söyledi.

Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı "fevkalade Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye yönelik, umut verici bir açıklama" olarak niteleyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şeydir. Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. 15 Temmuz'da dönüşüm olmuş, askeri yüksek yargıda dönüşüm olmuştur, askeri idare mahkemeleri ile ilgili yapılan düzenlemelerle bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir.

Türkiye'nin istikrarının sürmesi, Türkiye'nin iç ve dış tehditlere karşı birliğini beraberliğini muhafaza ederek güçlenerek mücadele etmesi için sistemin tıkanıklıklarının ortadan kaldırılması bir zaruret haline gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin bunu görmüş olması ve bu konudaki yol açıcı beyanatları cesaret verici. AK Parti olarak biz uzun süreden beri buna hazırız ve bu yolda adımlarımızı da derhal atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır, başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır. Baştan beri diyoruz, getirelim milletin önüne koyalım, lafını etmeyelim."

- "Kör dövüşü sona erdireceğiz"

Yaklaşık 15 yıldır yeni anayasa tartışmalarının yapıldığını belirten Yıldırım, "Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim." dedi.

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu konudaki çağrısını aynen kabul ettiklerini ve kısa sürede Meclis'e yeni anayasa tekliflerini getireceklerini bildirdi.

Güçlü, bütün kurumları uyumlu bir şekilde çalışacak, sürekli güçlü iktidarı ve istikrarı teminat altına alacak bir sistem düşündüklerini dile getiren Yıldırım, mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağladığını ancak büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye'nin dertlerine çözüm üretilemediğini vurguladı. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor, kalkınma devam ediyor, ticaret, bütçe, milli gelir artmaya devam ediyor ama koalisyonda döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor. Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin kardeşliğinin de sağlamlaşarak devamı açısından elzemdir, muhakkak yapılması gerekir.

Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis'e getirecek ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardır devam eden bu sistem tartışmasını, kör dövüşü sona erdireceğiz. AK Parti sorunları, torunlara havale eden bir parti değildir. AK Parti sorunları çözen partidir, sorunların parçası değil çözümün parçası, çözümün öncüsü olan bir partidir."

Yıldırım, "üretim, yatırım, istihdam, kriz çözmek ve darbe savuşturmak" anlamına gelen AK Parti'nin, milletin sevdalısı, milli iradeye sahip çıkan, mazlumun yanında olan, teröre net olarak karşı olan parti olduğunun altını da çizdi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız, liderimiz, milletimizin gönlünde taht kuran Sayın Recep Tayyip Erdoğan demektir. Bu muhabbeti kimse zedeleyemez, Cumhurbaşkanımız ile aramıza hiç kimse giremez. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucusudur, halkın büyük bir oranla seçtiği cumhurun başıdır, Türkiye sevdalısıdır, tabii ki Cumhurbaşkanımıza en uyumlu şekilde çalışacağız. Bizi uyumsuz gibi göstermeye çalışanların her zaman hayal kırıklığına uğramaları kaçınılmaz olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin artık karanlık tuzaklar kurarak teslim alınacak, bölünebilecek, ayrıştırılabilecek bir ülke olmadığına işaret eden Yıldırım, "AK Parti Türkiye'dir, Türkiye AK Parti'dir." diyerek konuşmasını tamamladı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı