AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (5)"Ana muhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına b

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ana muhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz." dedi.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarını, okullar açtıklarını, şehir hastanelerini hizmete sunarak sağlıkta çığır açtıklarını ifade etti.

Milletin derdine çare bulmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Yıldırım, tam gün eğitime geçileceğini açıkladıklarını anımsatarak, "Orta vadeli planda dedik ki 'Biz tam gün eğitime geçeceğiz.' Allah, bir yaygara... 'Efendim bunların ne konuştuğundan haberi yok, nasıl geçeceksiniz, şu kadar okul lazım, bu kadar öğretmen lazım.' Yani iş yapmaya gönlü olmayınca bahanenin biri bin para. Sen yapmayacaksın kardeşim, AK Parti yapacak, AK Parti. Sana zaten bıraksak vay halimize." ifadelerini kullandı.

Öğretmen sayısını artırdıklarına dikkati çeken Yıldırım, AK Parti iktidarları döneminde 300 binden fazla dersliği eğitim sistemine kazandırdıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin bir şey söylediğinde yapacağını, yapamayacağını da asla söylemeyeceğini vurguladı.

"Laf ağzınızdayken o sizin esirinizdir, laf ağzınızdan çıkarsa siz onun esiri olursunuz." diyen Yıldırım, uygulama noktasına getirmedikleri hiçbir şeyi konuşmadıklarını vurguladı.

İktidarda bulundukları 14 yıldır durmadan, dinlenmeden, bıkmadan, usanmadan hizmet ederek eserler ortaya koyduklarını anlatan Yıldırım, bunları yaparken de etrafta yaramazlık yapanlara derslerini verdiklerine işaret etti.

- "Bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla işimiz olmaz"

Başbakan Yıldırım, parti kapatmalar, muhtıralar, yargı darbeleri ve Gezi olayları gibi önlerine engeller çıkartıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık'ı getirdiler, olmadı, yetmedi, 15 Temmuz'da finale geldiler. Ana muhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz. Onları mahkemeler görecek, ben görmeyeceğim. Şimdi anlatıyor, 'Bunlar 2003'te, 2004'te vardı. Siz niye bunları yapmadınız, görmediniz, etmediniz' diyor. Kardeşim, terör örgütü ile diğer işleri birbirine karıştırma. Terör örgütü olarak bunlar ne zaman ortaya çıktı? İlk belirgin ortaya çıkmaları 17 Haziran'dır, belirtileri 17 Aralık'tır. Belirtileri bunun, MİT kriziyle, 2012'de başladı, hatta yargı reformu yaptığımız anayasa referandumundan sonra belirtilerini gördük. Ondan sonra MİT krizi, ondan sonra Gezi olayları ve 'Dershaneleri kapatacağız' deyince geldi kafa tuttular. 'Dershaneleri kapatırsanız sizin için iyi olmaz', aynen böyle dediler. Ne olacak kardeşim, 'Görürsünüz'. Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan, 'Hadi dışarı' dedi, (defolun gidin, bildiğinizi arkanıza koymayın.)"

17 Aralık sürecinde "Bu bir terör örgütüdür, yargı darbesi yapmaya kalkmıştır" diyerek tavırlarını ortaya koyduklarını dile getiren Binali Yıldırım, yerel seçimlerde yaşananları anlattı.

- "Kılıçdaroğlu'nun yanlıştan dönmesini bekliyorum"

Yıldırım, "Siz ne yaptınız, yerel seçimlerde kol kola girdiniz. Canlı şahidiyim. O ablalar, bacılar, abiler kendini parçalıyor. CHP'ye, HDP'ye oy taşımak için gecesini gündüzüne kattı. O zaman neredeydiniz, o zaman anlayamadınız mı siz? Tamam diyelim ki biz önceden anlayamadık, 17 Aralık'ta tehlikenin boyutunu gördük, tavrımızı net koyduk. Daha 17 Aralık'tan hemen önce, 4 Aralık'ta heyet gönderdi Cumhuriyet Halk Partisi Amerika'ya." diye konuştu.

Heyet için "Oturdular, yediler, içtiler, nasıl işbirliği yaparız bunu konuştular" ifadesini kullanan Yıldırım, "4 Aralık... 17 Aralık'tan kısa bir süre önce. Bunu da ayıplamıyorum. O zaman 17 Aralık olmamıştı. Hadi onu da kabul edelim. 17 Aralık'tan sonra hala bunlarla birlikte hareket edeceksin, 15 Temmuz'u da göreceksin, yaşayacaksın, yani pes. Diyecek bir şey yok. Millete havale ediyorum. Şehitlerimizin, gazilerimizin, vicdanına bunları havale ediyorum" dedi.

"Bunlara sahip çıkmak, milletin geleceğine, milletin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık." diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu siyaset değil, siyasetimizi meydanlarda yapalım, vatandaşa ne anlatacaksak anlatalım ama bu ülkeyi yıkmak isteyenlere, bu milletin geleceğini karartmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde, hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yanlıştan dönmesini bekliyorum. 'Yenikapı' ruhuna bağlı kalmasını, milletin huzurunda verdiği sözlerin arkasında olduğunu görmek istiyorum."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :