AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim"- "Birlik beraberlik ruhu, kaostan, kargaşadan, kandan beslenen hainleri

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşların teröre karşı her geçen gün artan bir nefretle duruş sergilediğini ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da 81 ilde vatandaşların Türk bayraklarıyla sokağa çıktığını hatırlatan Yıldırım, "Sadece İstanbul'da, sadece Ankara'da, İzmir'de değil aynı zamanda Hakkari'de, Şırnak'ta, Cizre'de, Yüksekova'da, Batman'da, Mardin'de, velhasıl Türkiye'nin her köşesinde bütün vatandaşlarımız o gece ay yıldızlı bayrağıyla meydanlardaydı." diye konuştu.

Yıldırım, bunun Türkiye'yi hiçbir ayrılıkçı terör gücünün, hiçbir örgütün asla bölemeyeceğini, bu kardeşliği yok edemeyeceğini gösteren tarihi bir gece olduğunu söyledi. Vatandaşların teröre karşı devletle el ele sokaklarda mücadele verdiğine işaret eden Yıldırım, "Bu birlik beraberlik ruhu, kaostan, kargaşadan, kandan beslenen hainleri çok ama çok rahatsız etti. Hırçınlaşmaları, sağa sola gelişi güzel saldırmalarının sebebi budur ama kimse merak etmesin, ne kadar fitne saçan, huzur bozan, cana kıyan örgüt varsa onlardan çok daha büyük Türkiye var, Türk milleti var. Yüreği iman dolu, yiğit millet var. Anaların duaları var. Birlik ve beraberlik ruhunu hiç ama hiç kaybetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bölgeden gelen il başkanlarıyla karşılaştıkları zorlukları, yaşadıkları sıkıntıları paylaşacaklarını belirten Yıldırım, "İnşallah bu sıkıntıların tamamını el birliliğiyle aşacağız buna eminim. Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim." dedi.

- "Tek bir gündeme takılıp kalamayız"

Yıldırım, terörle mücadelenin ne gerektiriyorsa bütün imkanlar seferber edilerek yapıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak sadece tek bir teröre, tek bir gündeme takılıp kalamayız. Hayatı durdurup, bir konuya odaklanıp diğer alanları ihmal edemeyiz, etmiyoruz da. Hayat devam ediyor. Ekonomik istikrarı korumak için dikkatimiz, gayretimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli ne tedbir lazımsa bütün bu tedbirleri alıyoruz. Projeler, yatırımlar, kalkınma hamlelerinde en ufak bir sarsıntı, yavaşlama yok. Hedeflerimizde bir sapma olmadan programımızı planladığımız gibi uyguluyoruz."

Yıldırım, bölgelerin kalkınması için yatırım ve teşvik paketinin açıklandığını ve bunu uygulamak için çalışmalara süratle başladıklarını, iş dünyası ile bu konuda yoğun temas içerisinde olduklarını belirtti.

Sanayiciler, iş adamları ve uluslararası yatırımcılarla çok önemli kararlar aldıklarını aktaran Yıldırım, "Bölge ağırlıklı olmak üzere, Türkiye'nin her tarafında yatırımların arttırılması, yeni iş, aş sağlayacak fabrikaların kurulması için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

- "Kaynakları yerinde kullanacaksın"

Yıldırım, Rusya ve İsrail ile dostlukları arttırıp, düşmanlıkları azaltma politikası çerçevesinde ilişkilerin düzeltildiğini aktararak, şunları söyledi:

"Son olarak Rusya ile ilişkilerde kriz öncesinin şartlarına geri gelmek ve bununla da yetinmeyip daha ileri bir seviyeye ulaşmak için kapsamlı iş birliğine gidiyoruz. Savunma sanayi, enerji, tarım, ulaştırma, turizm alanında ve karşılıklı yatırımların arttırılması yönünde kapsamlı kararlar aldık ve uygulamaya geçiriyoruz. Mavi Akım'dan sonra dünya enerji güvenliği açısından büyük önem ifade eden, özellikle Avrupa'ya Türkiye üzerinden gidecek TANAP projesi süratle devam ediyor. Bu TANAP projesi doğudan batıya bütün Anadolu topraklarını geçiyor."

Projenin güzergahının köyünün kenarından geçtiğini ve geçen bayram köyüne yaptığı ziyarette, çalışmaları gördüğünü anlatan Yıldırım, "Köylüler burayı yol zannederek, 'Başbakanım, niye bu kadar geniş yol yapıyorsunuz? Ne ihtiyaç var?' diye sordu. Bunlar güzel şeyler. Vatandaş basireti. Yani o yolsa onun bile fuzuli masraf olduğunu bize anlatıyor. Başbakan falan dinlemiyor. Her şeyi yerli yerinde yapacaksın, kaynakları yerli yerinde kullanacaksın. Çünkü ihtiyaç çok, öncelikler var. Adil, dengeli, bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldıracak, vatandaşlarımız arasında bir burukluk oluşturmayacak, husumet oluşturmayacak şekilde dikkatli ve adil iş yapacak." dedi.

- "Refah arttıkça, Türkiye büyüdükçe terör de yok olur"

Yıldırım, iktidara geldiklerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ortalama kişi başına gelirin 700 dolar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"23 ilden bahsediyorum. Hani şimdi yatırım ve destek hamlesi başlattığımız 23 ilin toplam ortalaması 700 dolar. Türkiye'nin ortalaması da o zaman 3 bin 200 dolardı. Şimdi 9-10 bin dolar seviyesine çıktık ama o bölgelerin ortalaması 5 bin doların üzerine çıktı. Yani aynı oranda büyümedik. Oralardaki büyüme, çok daha fazla. Türkiye ortalaması 3 kat büyüdüyse oradaki büyüme 7-8 kat. Türkiye büyümesinin iki katından fazla bir büyümeyi bölgede sağladık. Yeter mi? Yetmez. İstiyoruz ki hepimiz bütün bölgede, kuzey, güney, doğu, batı 9-10 binde de durmasın, 15 olsun, 20 olsun. Refah arttıkça, Türkiye büyüdükçe, insanlarımızın geleceğe yönelik moralleri düzeldikçe emin olun ki terör de yok olur, her şey de sona erer. Birliğimiz, beraberliğimiz çok daha sağlam hale gelir."

Adaletsizlik, bölgesel kalkınmışlık farkları ve ihmal edilmişlik duygusunun yaygınlaşmasının, terörün nedenleri arasında yer aldığına işaret eden Yıldırım, AK Parti'nin sosyal devlet anlayışını Türkiye'nin her tarafına yerleştirdiğini bildirdi.

Yıldırım, AK Parti iktidarından önce 3 milyar lira olan sosyal desteklerin, 30 milyara yaklaştığını, sosyal destek bütçesi ile eğitim bütçelerini 10 kat, sağlık bütçesini 8-10 kat arttırdıklarını, bütün bunların, vatandaşın devletten beklediği hizmetleri almakta sıkıntı çekmemesi ve geleceğe güvenle bakması için yapıldığını vurguladı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :