AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Sesi, soluğu çıkmayan, sınırlarının dışında varlığı olmayan bir Türkiye'den, küresel anlamda sorunlara fikir üretebilen ve açıkça bu fikrini ortaya koyan bir Türkiye. Türkiye'nin ulaştığı seviye bu, Türkiye'nin viz

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, sesi, soluğu çıkmayan, sınırlarının dışında varlığı olmayan bir Türkiye'den, küresel anlamda sorunlara fikir üretebilen ve açıkça bu fikrini ortaya koyan bir Türkiye'ye gelindiğini belirterek, "Türkiye'nin ulaştığı seviye bu, Türkiye'nin vizyonu bu." dedi.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti ilk iktidar olduğu zamanlarda yurt dışında yaşayan vatandaşların birçok şikayetleri olduğunu, AK Parti'nin iktidarının 5'inci, 6'ncı yılından itibaren ise vatandaşların "Biz Türk pasaportu, Türk kimliği taşımaktan gurur duyuyoruz, çünkü artık itilip, kakılmıyoruz." ifadesini kullandıklarını söyledi.

Türkiye'nin geçmişiyle güçlü ve büyük bir devlet olduğunu belirten Yıldırım, "Biz geçmişimizden aldığımız tecrübeyi, geleceğe taşıyoruz, geçmişimizi koruyarak, geleceğimizi inşa ediyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hiç çekinmeden, tereddüt etmeden, eğilip, bükülmeden dünyanın dört bir yanında mazlumların hakkını savunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Somali'de insanlığı savunuyor, Gazze'de vicdanı savunuyor, Afganistan'da barışı savunuyor, Irak'ta istikrarı, Suriye'de savaşın sona ermesini, Birleşmiş Milletlerde küresel barışı savunuyor. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu. Sesi, soluğu çıkmayan, sınırlarının dışında varlığı olmayan bir Türkiye'den, küresel anlamda sorunlara fikir üretebilen ve açıkça bu fikrini ortaya koyan bir Türkiye. Türkiye'nin ulaştığı seviye bu, Türkiye'nin vizyonu bu."

- "Bizim ruh halimiz vatandaşa bire bir yansır"

İl başkanlarına seslenen Yıldırım, "İnancınızı, enerjinizi ve moralinizi hep yüksek tutun. Toplumun, milletin moral ve motivasyonunu özenle koruyun. Milletimizin nabzını tutun, çünkü biz iktidar partisiyiz. Bizim ruh halimiz, vatandaşa bire bir yansır." dedi.

Akşam eve gittiğinde suratını asık gören torunlarının kendinden uzaklaştığını, gülümseyen yüzünü gördüklerinde ise koşa koşa kucağına atladıklarını aktaran Yıldırım, "Bizim görevimiz, insanların gerginliğini arttırmak, moral değerlerini çökertmek değil moral daima yüksek olacak." diye konuştu.

"Her konuda kendinize sınır koyun ama millete hizmette kendinize sınır koymayın." vurgusu yapan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Hizmet sektörü zor bir iştir. İnsana hizmet, en zor iştir. Yıllarca bu işi yaptım, bir tane hatayı, yanlış işi düzeltmek için 28 tane doğru iş yapmanız lazım, ne kadar ağır bir bedel. Onun için çok hassas olacağız, vatandaşa yüzümüzü çevirmeyeceğiz, vatandaşımızın söylediklerini emir telakki edeceğiz. Patron vatandaş. Türkiye'de vatandaşa, millete tepeden bakanların çok partili siyasi hayattan sonra işlerinin ne kadar zor olduğunu hep gördük. AK Parti'nin farkı bu, vatandaşın ortalamasını temsil ediyor. Vatandaşın içinden geldi, bütün kesimlerin, bütün katmanların derdini, sorunlarını biliyor, onlar gibi yaşıyor, onlar gibi çalışıyor, ülkesini daha güzel günlere, daha iyiye taşımak için canla başla gayret ediyor."

- "Sorumluluk AK Parti kadrolarında en üst seviyededir"

Yıldırım, "Ben bakan olduğumda, çocuklarım bana dedi ki, 'Baba sen bakan oldun ama biz mutlu değiliz.' Şaşırdım. 'Niye mutlu değilsiniz evladım?' diye sordum. 'Bizim hayatımız kısıtlandı, baba. Oraya gitsek acaba gören mi olur, buraya gitsek bu mu olur? Biz sen bakan değilken, daha rahat hareket ediyorduk. Şimdi yaşamımızı kısıtladın.' dedi. Böyle de bir bakış açısı var. Ben şimdi başbakanlık görevini üstlendim, kendimi denetimli serbestlikte görüyorum. Bir adım daha zora gitti bizim işler. Kapıdan çıkıp, ayağını attığın an, her taraftan bir kafa uzanıyor. Şöyle gidiyim de, şurada rahat yürüyeyim, balıkçıya gideyim, balık alayım, milletle konuşayım, nerede... Yok. İnsanız, hangi görevi yaparsak yapalım normal insan nasıl davranıyorsa, neye ihtiyacı varsa bizim de onu yapmamız lazım. Neyse özel meselelerimizi milletle paylaşmaya gerek yok ama millet bilecek, millet bilsin ki sorumluluk AK Parti kadrolarında en üst seviyededir. Bütün bunlar milletimizin inandığı değerlere ne kadar bağlı olduğumuzu göstermektedir." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin milletin derdiyle dertlendiğini ve o dertlere de deva bulmak için yollara koyulduğunu belirterek, "Bizi arayan, Hakkari'nin yollarında bulur. Bizi arayan, Tekirdağ'ın yollarında bulur. Bizi arayan, Erzurum'un, Kırşehir'in, Sivas'ın, Konya'nın, Trabzon'un, Sakarya'nın bölünmüş yollarında, otoyollarında görür. Bizi arayan, Ankara'da üretilen, millete en ufak faydası olmayan boş tartışmaların içinde göremez. Bizi dedikoduların, söylentilerin, iftiraların, ithamların içinde asla kimse bulamaz. Bizi karanlık ve kirli senaryoların peşine takılıp gidenlerin arasında kimse bulamaz. Biz Elmadağ'da ölüm virajlarına neşter vururuz, biz Sakarya'da yollar inşa ederiz, yolları böler, hayatları birleştiririz." dedi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı