AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)"Başta ana muhalefet partisi olmak üzere, FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu görüyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştig

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Başta ana muhalefet partisi olmak üzere, FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu görüyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici." dedi.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bağımsızlığı için ecdat nasıl can verdiyse aynı şekilde can vermekten asla tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü durdurmak için istikrara sadece FETÖ'nün kastetmediğini, ne kadar eli kanlı ihanet çetesi varsa eş zamanlı saldırdığını ifade eden Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz'da milleti esir almak istediğini ancak milletten tarihe geçen en ağır şamarı yediğini belirtti.

Yıldırım, FETÖ'cü hainlerin, katillerin, millet iradesine kastedenlerin bugün birer birer hukuk önünde hesap verdiğini, kendini gizlemek için akıl almaz yöntemlere başvuran bu sinsi örgüte karşı verilen mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdüğünü aktardı.

- "Adaletten şaşmadık, şaşmayacağız"

İtirazlar için yeni komisyonlar oluşturduklarını anımsatan Yıldırım, "İtiraz başvurusunda bulunanların müracaatlarını yeniden değerlendireceğiz. Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Yanlış varsa mutlaka düzelecek. Biz asla adaletten şaşmadık, şaşmayacağız ancak kim gerçekten suçlu ise onu da bulup adalete teslim etmek boynumuzun borcudur. Hiç kimse bu işi sulandırmaya kalkmasın. FETÖ'nün kökü kazınıncaya kadar bu mücadele aralıksız sürdürülecek." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 14 yıllık AK Parti iktidarına bakanların, millet üstünde vesayet kurmak ve Türkiye'ye darbe vurmak isteyenlerin nasıl bir bir dize getirildiğini göreceklerini dile getirdi.

- "CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici"

Millete, ülkeye, demokrasiye, çocukların geleceğine kastedenlerin artık hiçbir şansının olmadığını vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Başta ana muhalefet partisi olmak üzere, FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu görüyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici. Ana muhalefet partisi bu söylem üzerinden kısa vadeli kazanç elde edebileceği hesabını yapıyor olabilir ama şu bilinmelidir ki 15 Temmuz kahramanları bunu asla hoş karşılamayacak. Bu tavır ancak FETÖ'cülerin sinsice yöntemlerine hizmet eder, başka hiçbir işe yaramaz. Bir mağduriyet lafı tutturup bütün bunların üstünü örtmeye çalışmak ancak terörün hanesine kazanç olarak kaydedilir."

Başbakan Yıldırım, terörle mücadele ederken yapılacak en küçük yalpalama ve duraksamanın millete maliyeti yüksek bir fatura olarak geri döneceğine vurgu yaptı.

- "Bölge halkı vatanının, devletinin, milletinin yanında"

Gerekli mekanizmaları kurduklarını, her şeyin araştırılıp gereğinin yapılacağını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu milletin siyasi ve ekonomik olarak şahlanışının önünde taşeron terör örgütleri duramazlar, duramayacaklar. FETÖ ile eş zamanlı olarak hareket eden BTÖ ile de mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz. Halkımızın güvenliği için sınır ötesi harekatımız devam ediyor. Örgütün, kara ve hava harekatı ile kırsalda büyük oranda gücünü kırdık ve güvenlik güçlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Cani terör örgütü, bölge insanının en büyük düşmanıdır. Kürt vatandaşlarımızın geleceği, bölgenin menfaatleri için bu mücadeleyi yaptıklarını söylerler. Bölgedeki yaşayan bütün vatandaşlarım şunu iyi bilmelidir ki terör örgütünün sizler gibi bir sorunu asla olmadı ve olmayacak. Hem Türkiye'nin hem doğunun hem güneydoğunun hem Kürtlerin hem de Türklerin tek bir sorunu vardır, o da bölücü terör örgütüdür. Dolayısıyla yapmanız gereken bu sorunu kökünden halletmektir. Terör örgütünü millet ile devlet arasından söküp atmaktır."

Binali Yıldırım, örgütün bölgede kendilerine karşı duran siyasetçileri, korucuları, iş adamlarını, sivil toplum örgütlerini, aşiretleri, onlara karşı laf söyleyen kim varsa hepsini hedef aldığını kaydederek, "Ancak nafile. Bu kardeşlik bağını bırakın koparmayı, bu hareketler daha da sağlamlaştırıyor, daha muhkem hale getiriyor. Bölge halkı vatanının, devletinin, milletinin yanında. Daha pazar günü Van'da toplanan aşiret mensupları bir kez daha bir şamar gibi terör örgütüne karşı duruşlarını ortaya koydular. Milletinden, devletinden yana açıkça taraf oldular ve örgüte karşı mücadele yemini ettiler." ifadesini kullandı.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı