AK Parti Genel Sekreteri İpek, dünya şampiyonu Akgül'ü kabul etti

AK Parti Genel Sekreteri İpek, dünya şampiyonu Akgül'ü kabul etti

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, serbest stil 125 kiloda dünya şampiyonu olan Taha Akgül ile antrenörü Abdullah Çakmar'a altın hediye etti. Haluk İpek, şampiyon güreşçi...

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, serbest stil 125 kiloda dünya şampiyonu olan Taha Akgül ile antrenörü Abdullah Çakmar'a altın hediye etti. 

Haluk İpek, şampiyon güreşçi ve beraberindekileri, AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Dünya Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Akgül'ü tebrik eden İpek, "Seni izlerken büyük keyif aldık. Bizi gururlandırdığın için Türk halkı adına bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi. 

Akgül'den şampiyona ile ilgili bilgi alan İpek, milli güreşçinin sakatlığından bahsetmesi üzerine, "Sağlığına çok dikkat et. İnşallah spor yaşamını uzun süre sakatlanmadan devam ettirebilirsin. Henüz çok gençsin ama uzun vadede sağlığını koruman çok önemli. Kontrollerini ihmal etme ve doktorların söylediklerini uygula. Ameliyat olsan bile genç olduğun için çabuk iyileşirsin" diye konuştu.

Taha Akgül de şampiyonadaki iki maça ağrı kesici alıp çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Dönüşte MR çektirdim. Dış yan bağlarım kopmuş. Ameliyat olmam gerekiyor ama olursam 2-3 ay antrenman yapamayabilirim. Bu da benim geri kalmama neden olur. Ben ameliyatı geciktirmek istiyorum. Doktorlarımla iletişim içindeyiz. Onlar ne derse, o olacak."

Antrenör Çakmar ise Milli Takım olarak Dünya Şampiyonası'nda 40 yıl aradan sonra ilk kez 4 madalya aldıklarını ve 3. sırada yer aldıklarını dile getirdi.

Haluk İpek, sohbetin ardından Akgül ile antrenörü Çakmar'a altın hediye etti. Akgül ise İpek'e, şampiyonanın anısına milli takım forması takdim etti. 

Kabule, Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt, Başkan Yardımcısı Coşkun Akyol, eski milli güreşçiler Mehmet Turkaya ile Ramazan Demir ve AK Parti Yenimahalle Belediye Meclisi Üyesi Durbeyi Akdoğan da katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı