AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

"Türkiye'yi Suriyelileştirmek için oyunlar planlıyorlar. Türkiye güçlü olacak ki benim sanayicim, fabrika işçilerim daha çok kazansın"

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Türkiye'yi Suriyelileştirmek için oyunlar planlandığını belirterek, "Türkiye güçlü olacak ki, benim sanayicim, fabrika işçilerim daha çok kazansın." dedi.

Gül, referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrika çalışanlarına yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Mevcut sistemin krizlere gebe olduğunu belirten Gül, "Şu anda yönetimde istikrar olabilir fakat yarın yine kriz çıkabilir. Bunun için biz bu anayasa değişikliğini getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi bu krizleri tamamen ortadan kaldıracak. Bir anayasa kitapçığının fırlatılması bile bu ülkede bankaların batmasına neden oldu. Ülkeye ağır faturaları oldu. İşte bizim amacımız bu ülkeye bir daha bu faturaların çıkmamasıdır." diye konuştu.

Bir yatırımcı için en değerli şeyin istikrar olduğuna dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

"Çünkü yatırımcı önünü görmek ister. 7 Haziran'da tek başına hükümet çıkmaması bile bu fabrikalarda makinelerin durmasına neden oldu. Bunlar artık tarihe karışacak. Bu ülkede 25 gün ömrü olan hükümetler oldu. Ortalama bu ülkede hükümetlerin ömrü 8 aydır. Yahu 8 ayda döner dükkanı açsan iş yapmaz. Türkiye'nin güçlü olması gerek. Türkiye'yi Suriyelileştirmek için oyunlar planlıyorlar. Türkiye güçlü olacak ki benim sanayicim, fabrika işçilerim daha çok kazansın."

Muhalefetin sistem üzerinden "tek adam, diktatörlük" eleştirilerine de değinen Gül, "Milletin oyuyla gelen diktatör olur mu? Bu sistemde en fazla bir kişi 2 dönem seçilebilir. Daha fazla seçilemez. Bu seçimde hayır diyenlere bakıyorsunuz; Kandil 'hayır' diyor. Dışarıdan Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyenler ne diyor, 'sakın evet çıkmasın' diyor. 16 Nisan'da bunlara sandıkta gerekli dersi bu millet verecek." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :