AK Parti Genel Merkezinde bayramlaşma

AK Parti Genel Merkezinde bayramlaşma

Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, emniyetteki paralel yapıya yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin, "Bu milletin iradesine kelepçe takmak isteyenler, bugün elleri kelepçeli şekilde hukukun önüne çıkartılıyorlar" dedi.

Kapusuz, AK Parti Genel Merkezinde teşkilat mensuplarıyla düzenlenen bayramlaşma programında, bölgede ve dünya ülkelerinde yaşananlara bakarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu huzur ve istikrar ortamının kıymetini daha iyi anladıklarına vurgu yaptı.

"Tüm milleti olarak bu bayram coşkusunu ve bayram sevincini buruk ve hüzünlü şekilde yaşıyoruz" diyen Kapusuz, şöyle konuştu:

"Türk dünyası, İslam coğrafyası, Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan'da yaşanılan ve son olarak bir aydır ramazan demeden, iftar sahur demeden, en kutsal günlerine bile riayetsizlik gösterilerek Filistinli kardeşlerimizin ramazan ayı boyunca çekmiş oldukları çileyi maalesef ibretle, hüzünle, gözyaşıyla takip ettik. Gazze ağlarken, Gazze'de anneler, çocuklar katledilirken bizlerin de maalesef ciğerleri yandı. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreklerini yaktı."

Gazze'de yaşananlara sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yükselttiğini ifade eden Kapusuz, "Biz Yahudiliğe, Yahudilere karşı değiliz. Biz İsrail'in katliamına, İsrail'in zulmüne insanlık dışı muamelesine karşı çıkmaktayız. Evet bizim itirazımızın, bizim mazlum milletlerin sesi olarak, vicdanı olarak bunu haykırmamızın bir tek sebebi var; insanlık ölmedi, insanlık ölmeyecek. Bunun temsilcisi de Türkiye’dir, sözcüsü de Türkiye’dir, bu öncülüğünü devam ettirecektir" diye konuştu.

İsrail'in zulmüne Batılı ülkelerin destek verdiğine dikkati çeken Kapusuz, "Çocuk katili İsrail ile işbirliği yapan ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin insan hakları söylemlerinin sadece sözde kaldığı, demokraside samimi olmadıkları, hak ve hukukta ciddi bir duruş sergilemedikleri artık herkesin malumudur. Dürüst değil, samimi değiller. Aynı zamanda bu zulmün, bu katliamın da bunlar ortaklarıdırlar. Demokrasisi ile övünen sözde insan haklarından yana tavır alan Fransa, tabii bir tepki vermeyi, gösteri yapmayı bile Filistinliler adına vicdanı olanların sokaklarda demokratik bir hak kullanmasına bile müsaade etmediklerini gördük. Nerede insan hakları, nerede özgürlük, nerede demokrasi?"

Türkiye'nin güçlü olmasının, sadece kendi ülkesi ve milleti için değil tüm dünya mazlumları için umut olduğuna işaret eden Kapusuz, mazlumların gözünün Türkiye üzerinde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Kapusuz, "Tabii seçimlere çok az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde teşkilatlar olarak çok çalışıyoruz, çok da çalışacağız. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için, Türkiye'nin istikrarı için, Başbakanımızı cumhurbaşkanı yapmak için, AK Parti teşkilatları olarak seferber olacağız. Hedefimiz Başbakanımızı ilk turda en yüksek oyla köşke çıkarmaktır" diye konuştu.

-Emniyetteki  "paralel" operasyonu

Emniyetteki paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonu da değerlendiren Kapusuz, "Devlet içerisinde otonom bir yapıyı kurmak için çalışanlar, emrini devletten değil de okyanus ötesinden almak için gayret sarfedenler, elbette bugün adalet önüne çıkarılmaktadır. MİT tırlarını durdurup, düşmanca muamele yapanlar, devletin gizli görüşmelerini kaydedip dış ülkelere servis edenler bugün yargıya hesap veriyor" dedi.

"Yani bu milletin iradesine kelepçe takmak isteyenler, bugün elleri kelepçeli şekilde hukukun önüne çıkartılıyorlar" ifadesini kullanan Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette hukukun üstünlüğüne saygılı olacağız, hukukun gereğini yapacağız, suçluyu ve suçsuzu birbirinden ayıracak hukuk sürecini destekliyoruz. Ama bu işlenen suçların cezasız kalmaması da hepimizin arzudur. Zira millete ihanet, hiçbir zaman cezası kalmaz ve inşallah kalmayacaktır."

Kapusuz, daha sonra partililerle tek tek tokalaşak bayramlaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı