AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Çalık:

"Terör örgütlerinin ya da onların uzantısı siyasi partilerin davetiyle artık ne Doğu'da, ne Güneydoğu'da, ne de Türkiye'nin hiçbir ilinde artık davetlere cevap bulamayacaklar ve kendi kazdıkları çukurlarda boğulacaklardır"- "Öncelikle yapmamız gereken yen

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Öznur Çalık, "Terör örgütlerinin ya da onların uzantısı siyasi partilerin davetiyle artık ne Doğu'da, ne Güneydoğu'da, ne de Türkiye'nin hiçbir ilinde artık davetlere cevap bulamayacaklar ve kendi kazdıkları çukurlarda boğulacaklardır." dedi.

Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İl İl Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP'li vekillerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını "endişeli buldukları"na dair açıklamasına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Çalık, belediyeciliğin hem fiziki gerçekleştirme hem de gönülleri yapma becerisini beraberinde getirdiğini söyledi.

İnsanlara hizmet götürmek yerine çukurlar kazıldığını, bu çukurların kazanlara mezar olacağını dile getiren Çalık, çukurların vatandaşların ekmeklerinden, sularından kestikleri vergilerle alınan araçlarla kazıldığının da unutulmaması gerektiğini belirtti.

Belediyelerin hangi siyasi partiden olursa olsun hedeflerinin millete, vatandaşa, devlete hizmet olması gerektiğine işaret eden Çalık, şunları kaydetti:

"Teröre hizmet eden hangi belediye varsa oralara kayyum atandı ve atanmaya da devam edecek. Bunun içerisinde HDP'li belediyeler var, MHP'li belediyeler var, AK Part'den 3 tane belediye var. İster terör örgütü PKK olsun, ister FETÖ olsun. Hangi bağlantısı varsa bunlarla ilgili gereken bütün işlemler yapılacak. Diyarbakır Belediyesine gelince, dün sayın Kılıçdaroğlu'nun ya da Cumhuriyet Halk Partisinin yapmış olduğu açıklamalar dahil olmak üzere terörle bağlantısı kimin varsa, terör uzantısı hangi siyasi partiyse şayet asla bunların terör üzerinden, siyaset yapmalarına izin verilmeyecek. Bununla ilgili olarak Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması da bu anlamda terörle bağlantısı bulunan siyasi partilerin vatandaşları sahaya, meydan çağırması ve vatandaşlarımızın buna da ses vermemesi çok önemlidir."

Dünden beri vatandaşlara "Sokaklara inin" çağrısı yapıldığını belirten Çalık, "Milletimiz sahaya ne zaman inileceğini çok iyi biliyor. Milletimiz kendini, devletini, bayrağını düşünen hükümetin ve devletin kim olduğunu çok iyi biliyor. Ne zaman dışarıya çıktı milletimiz? Bütün millet 78 milyon, yek vücut 15 Temmuz gecesi çıktı. Terör örgütlerinin davetiyle ya da onların uzantısı siyasi partilerin davetiyle artık ne Doğu'da, ne Güneydoğu'da, ne de Türkiye'nin hiçbir ilinde artık davetlere cevap bulamayacaklar ve kendi kazdıkları çukurlarda boğulacaklardır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- "Şu an gündemimizde seçim yok"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim söylemleri hakkındaki düşünceleri de sorulan Çalık, 1 Kasım seçimlerinin ardından erken seçim isteyen pek çok kişinin bulunduğunu söyledi.

Dün de Kılıçdaroğlu'nun erken seçimle ilgili cümleler kurduğunu belirten Çalık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cumhuriyet Halk Partisi öncelikle seçim çağrılarından ziyade Türkiye'nin milli birliği ve beraberliği için Yenikapı ruhunu yaşatmalı ve başta yeni anayasa olmak üzere başkanlıkla ilgili, hükümet sistemleriyle ilgili yapılacak, vatandaşın talep ettiği değişikliklere 'evet' demeli. Şu an bizim gündemimizde seçim yok. Öncelikle yapmamız gereken yeni anayasa ve içerisindeki başkanlık sistemidir. Bütün meclisin de, siyasi partilerin de bu konuda Yenikapı ruhunu yaşatması gerektiğini düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :