AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Yıldırım, KKTC'de

AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Yıldırım, KKTC'de

Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü

LEFKOŞA (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Güçlü bir Türkiye ve güçlü KKTC olmazsa olmazımız. İstikrar ve güvenin devamı hem ülkemizde hem bölgemizde istikrarın sürmesi anlamına gelir. O bakımdan bu seçimler sadece Türkiye’de değil, bölgemizde de önemle takip ediliyor” dedi. 

Yıldırım, KKTC'deki temasları çerçevesinde ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu makamında ziyaret etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC’de oy kullanacak Türkiye vatandaşlarına yönelik çalışmaları çerçevesinde KKTC’ye geldiğini belirterek, Türkiye’de 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçiminde bir ilkin yaşanacağını, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana ilk kez cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini vurguladı. 

Seçim nedeniyle 11 Temmuz’dan bu yana yurt içinde kampanya çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yıldırım, bu seçimde ilk kez yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da oy kullanabileceğini söyledi.

 

- KKTC'de 100 bine yakın kişi sandık başına gidecek

Yıldırım, KKTC’de 100 bine yakın vatandaşın sandık başına gideceğini belirterek, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek oy verme işlemiyle ilgili vatandaşları bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Seçimde tek bir sandık merkezinin tanımlandığını, dolayısıyla Karpaz’daki vatandaşların da Lefkoşa’da oy kullanmak durumunda olduğunu anlatan Yıldırım, bununla ilgili oluşabilecek lojistik sorunlara kolaylaştırıcı tedbirlerin de gözden geçirileceğini kaydetti.

Yıldırım, cumhurbaşkanının yetkileri Anayasa’da belirlenmesine karşın, bugüne kadar parlamento tarafından seçildiği için yetkilerini şartların gereği tam olarak kullanmadığını, halkın doğrudan oylarıyla seçilen cumhurbaşkanının yetkilerini tamamen kullanması gerektiğini anlattı.

 

- “Güçlü Türkiye ve güçlü KKTC olmazsa olmazımız”

Binali Yıldırım, Türkiye’de 12 yılın getirdiği güven ve istikrarın var olduğunu belirterek, “Güçlü bir Türkiye ve güçlü KKTC olmazsa olmazımız. İstikrar ve güvenin devamı, hem ülkemizde hem bölgemizde istikrarın sürmesi anlamına gelir. O bakımdan bu seçimler sadece Türkiye’de değil, bölgemizde de önemle takip ediliyor” diye konuştu.

Yıldırım, KKTC’de bulunmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da ziyaret etmeyi arzu ettiklerini belirterek, Eroğlu'na Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiklerini söyledi. 

 

- Eroğlu: "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önemli"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, KKTC’de yaşayan Türkiye vatandaşlarının ilk kez kitlesel olarak oy kullanacağını, bunun ön çalışmasının mutlaka yapılması gerektiğini, sandıklar sadece merkezde olduğu için ulaşım sorunlarının oluşabileceğini vurguladı. 

Eroğlu, Binali Yıldırım’ın Kıbrıs Türkü’nün özellikle altyapı sorunlarıyla çok yakından ilgilenen, çok değerli bir dost olduğunu belirterek, Kıbrıs Türkü'ne katkıları nedeniyle Yıldırım’a  teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, propaganda çalışmalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve ekibine kolaylıklar dileyerek, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önemli olduğunu söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı