AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize yepyeni bir imkan açıyor, artık Türkiye çok daha rahat bir ortamda sorunlarını konuşabilecek ve hızlı bir şeklide sorunlarına müdahale edebilecek"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize yepyeni bir imkan açıyor, artık Türkiye çok daha rahat bir ortamda sorunlarını konuşabilecek ve hızlı bir şeklide sorunlarına müdahale edebilecek." dedi.

AK Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz, kamuoyunun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda çok fazla bilgi kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle halk oylaması sürecinde sağlıklı bilgilendirmeye ağırlık vereceklerini belirtti.

Demokrasi açısından sivil yönetimin vesayetçi yapılara karşı güçlü olması, ekonomik ve güvenlik politikalarının daha etkili yürütülmesi bakımından milli iradenin bir yerde toplanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, mevcut sistemde cumhurbaşkanının yetkisinin olduğunu ancak sorumluluğunun olmadığını, yeni düzenlemeyle yetki ve sorumluk konusunda birlik sağlandığını bildirdi.

Yılmaz, yeni sistemde, cumhurbaşkanın partisinin şeffaf şekilde belli olacağını ancak partili olmasının tarafsızlığına engel olmayacağını savundu.
"Gettolaşmaya izin vermeyen yeni bir sistemden bahsediyoruz." ifadesini kullanan Yılmaz, düzenlemenin hayata geçmesiyle devlet yönetiminde tüm siyasal kesimlerin daha fazla dikkate alınacağını, toplumsal kesimler arasında daha fazla uzlaşma kültürü yakalanacağını belirtti.
Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bize yepyeni bir imkan açıyor, artık Türkiye çok daha rahat bir ortamda sorunlarını konuşabilecek ve hızlı bir şeklide sorunlarına müdahale edebilecek." değerlendirmesini yaptı.
AK Parti teşkilatlarının halk oylamasına ilişkin çalışmalara başladığına işaret eden Yılmaz, 25 Şubat'ta Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenleyecekleri programla partinin yürüteceği kampanyanın detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :