AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

"Terör yöresel olarak insanların bağımsız hareket etmelerini, özgürce yaşamalarını tehdit ediyor. Asla buna boyun eğmeyiz. Müsaade etmeyiz"

RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Terör yöresel olarak insanların bağımsız hareket etmelerini, özgürce yaşamalarını tehdit ediyor. Asla buna boyun eğmeyiz. Müsaade etmeyiz." dedi.

Yazıcı, bir iş adamı tarafından Çayeli ilçesinde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu belirtti. Ülkenin tarihi derinliği ve zenginliğine dikkati çeken Yazıcı, "Ortak değerlerimiz var. Siyasi bakışımız ve sosyal yaşam tercimiz ne olursa olsun 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hepsinin ortak değer olarak paylaşacağımız zenginliklerimiz var. Bunlardan bir tanesi ortak vatanımızdır. Türkiye'dir. 780 bin kilometre karede Türkiye olarak nitelediğimiz vatanımız, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak vatanıdır. Her birimizin eşit oranda pay ve hakkı var. Bayrağımız ortak." diye konuştu.

Her ulusun bayrağının kendine göre güzel olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bizim bayrağımız gerçekten güzel ve çok anlamlı. Motifleriyle ve rengiyle çok anlamlı. İki renkten oluşuyor. Kırmızı ve beyaz. Kırmızı bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizin kanını temsil ediyor. Beyaz hilal, bağımsızlığımızı temsil ediyor. Gerekirse aç, susuz kalırız ama asla bağımlı olamayız. Tarihimizde bunun örnekleri var. Kurtuluş Savaşı bunun bir örneğidir. Terör yöresel olarak insanların bağımsız hareket etmelerini, özgürce yaşamalarını tehdit ediyor. Asla buna boyun eğmeyiz. Müsaade etmeyiz. Devletimiz var. Devleti olmayan bir birey olabilir mi? Herkesin devleti Türkiye Cumhuriyeti devleti. Devlet bir hizmet organizasyonudur. Devlet kendisini var eden insanlara hizmet eder ve hizmet kalitesini artırır. Biz böyle bakıyoruz. Biz bir milletiz. Bizim millet tanımızın içerisinde ırk ve kimlik yoktur. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet derken biz bu ülkenin ortak değerlerine vurgu yapıyoruz. Böyle yürüyeceğiz."

Yazıcı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kahpe bir katliamla karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, "40'a aşkın insanımız orada vefat etti. İçerisinde misafirlerimiz de vardı. Onların can ve mal güvenliği de elbette bizim taahhüdümüzün altındadır. Devletin bir numaralı görevi vatandaşın yaşama hakkını sağlamaktır. Doğu'da ve Güneydoğu'da terörist unsurlarla cansiperane ve kararlı bir şekilde mücadeleye sürdüren güvenlik güçlerimiz var. Devletin direktifleri doğrultusunda kendisinin emniyeti altında olan vatandaşın yaşam hakkını ortadan kaldırmaya yönelmiş teröristi uzaklaştırmak ve bertaraf etmektir. Mücadele bu. Terör insanlığın belası ve kalleştir. " değerlendirmesini yaptı.

- "Biz büyük ve köklü bir devletiz"

En kutsal varlığın insan olduğunu belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Kuran-ı Kerim, 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir.'der. Öyle insanlar var ki örneklerini yaşıyoruz. Bir kaç gün önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşadığımız gibi. İnsanların hayatlarını ortadan kaldırmak için kendi hayatının ölümünü tahsis edebiliyor. Bunun insanlıkla bir bağlantısı olabilir mi? Bununla mücadele ve takip etmekte zor. Güvenlik güçlerimiz bu alanda ve devlet büyük bir titizlik ve hassasiyetle en küçük bilgileri dahil değerlendirmek suretiyle vatandaşın can güvenliğini korumak için mücadeleyi sürdürüyor. Biz büyük ve köklü bir devletiz. Önemli bir coğrafyadayız. Üç kıtanın kesiştiği bir kavşaktayız. Asya, Avrupa ve Afrika. Geçiş güzergahındayız. Lojistik üstünlüğümüzü dahada artırmak zorundayız. Dünyada sayılı hizmet ünitelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü'nü hizmete açtık. Köprülerin isimleri de önemli."

Hayati Yazıcı, iftarın ardından bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Çayeli'nden ayrıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :