AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (2)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (2)

"Anayasa Komisyonunda Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden milletvekillerimizin darbedilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz bu tabloyu ortaya çıkaranları, bu tabloya imza atanları şiddetle kınıyoruz"- "Burada bir kere daha gözüküyor ki

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Anayasa Komisyonunda Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden, milletvekillerimizin darbedilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz bu tabloyu ortaya çıkaranları, bu tabloya imza atanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çelik, MKYK toplantısı sonrasında parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısında, Paralel Yapı ile mücadelenin milli güvenliğin savunulmasından bağımsız şekilde ele alınmaması gerektiğine dikkati çekerek, Paralel Devlet Yapılanması'nın bütün unsurlarıyla Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden yapı olduğunu söyledi.

Paralel Yapı'nın üniversitelerde ve kamuda yeni yöntemlerle ve yeni biçimlerle yeniden nüfuz artırmaya çalıştığını belirten Çelik, bu tip yapıların kendilerini ayakta tutmak için kullandığı yöntemlerin ciddi şekilde takip edildiğini anlattı.

Çelik, her MKYK toplantısında Suriye'deki gelişmelerin hem güvenlik hem de siyasi olaylar bağlamında değerlendirildiğini aktararak, aynı zamanda Avrupa Birliği ile gelinen noktayı da ele aldıklarını bildirdi.

Ana gündem maddelerinden birisinin de yeni anayasa olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Yeni anayasa konusunda üç ana alanda temel haklar kısmı, kuvvetler ayrılığı ve denge denetim sistemleri, yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı gibi üç ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısmı hemen hemen bitmek üzere. Diğer alanlarda da hem değerlendirme çalışmaları hem yazım çalışmaları sürüyor. Takvimimiz aksamadan bu ayın içerisinde belli bir aşamaya ulaşmış olacağız. Anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak. Bundan sonraki çalışmamızda hem kuvvetler ayrılığı denge denetim sistemleri hem yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı bölümlerinin yazımı ile ilgili prensipler üzerinde çalışılması, temel haklar bölümünün yazılmış kısmının değerlendirilmesi, Başbakanımızın başkanlığında çeşitli akademisyenler ve siyasetçilerden oluşan heyetimizle birlikte gerçekleştirilecektir."

- "Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvuruyor"

Anayasa Komisyonunda dokunulmazlıklarla ilgili tartışma sırasında milletvekillerinin saldırıya uğradığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün görüntüler ayrıntılı bir şekilde görünüyor. TBMM, bu meseleler dışarıda herhangi bir şekilde maliyet üretmesin ve bu meseleler dışarıda çözülmesin diye ortaya koyulan mekanizmalarla bu konuları ele alıyor. Anayasa Komisyonu da bunlardan bir tanesidir. Orada Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden milletvekillerimizin darbedilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz, bu tabloyu ortaya çıkaranları şiddetle kınıyoruz.

Bir kere daha görünüyor ki söyleyecek sözü olmayanlar bu şiddete başvurmuş görünüyorlar. Geçmişte olduğu gibi AK Parti, bu komisyonları çalıştıracak. Meclis'in herhangi bir şekilde kilitlenmesine, komisyonların ve genel kurulun kilitlenmesine müsade etmeyecek."

- "MKYK yetkisini geri aldı"

Çelik, MKYK toplantısında alınan kararları da açıkladı.

Teşkilatlarla ilgili yetkinin MKYK'ya ait olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"MKYK, bu yetkisini münfesih hale gelen veya MKYK ile işten el çektirilen teşkilatların yerine, geçici yönetim kurulu oluşturma ve kongrelerini yaptırma ile sadece kademe başkanlığının işten el çektirilmesi veya herhangi bir nedenle başkanlığın boşalması halinde MKYK tarafından başkan ataması yapılır. MKYK, bu yetkisini teşkilat başkanımıza devretmişti. Şimdi bugün alınan kararla, teşkilatla ilgili konuların yoğun ve daha detaylı tartışılması için bu yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır. MKYK, tekrar kendi yetkisini geri almıştır. Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu, teknik bir mesele."

Teşkilatların, AK Parti siyasetinin ana dinamiği olduğunu dile getiren Çelik, seçimlerden zaferle çıktıklarının hemen ertesinde dahi, "Hemen teşkilatlarımızla bir araya gelelim. Teşkilatlarımızda büyük bir zafer kazandık, önümüzde 4 yıllık hükümet takvimi var, teşkilatlarda gevşeme olmasın" diyerek hareket ettiklerini anlattı.

Çelik, şunları dile getirdi:

"Biz, bazı MYK'larda, bazı MKYK'larda karar alırız. Bakanlar, genel başkan yardımcıları, çeşitli kurmay arkadaşlarımız, milletvekillerimiz, bir cumartesi-pazar bütün Anadolu'ya yayılırız. Teşkilatlarımızla belli konularda bir araya geliriz. Teşkilatlarımızın sorunlarını, arzu ve isteklerini yeniden değerlendiririz. Bugün Amasya'nın Suluova ilçesindeki ilçe başkanı görevden el çektirildi. Bu, MKYK'da çok derinlemesine tartışılmıştır. Bu kadar yoğun gündem içerisinde AK Parti'nin hiçbir MKYK'sında bile teşkilatla ilgili işler ertelenmez. Teşkilatla ilgili işler kılcal damarlarına kadar ele alınır. Kılcal damarına kadar teşkilatın MR'ı çekilir, tomografisi çekilir, çeşitli yapıların sağlıklı olup olmadığına bakılır. Kolesterolüne bakılır, diyabet var mı, yok mu, bütün bunlara bakılır. Bizim teşkilatımız zinde ve sağlıklı bir teşkilattır. Sadece seçim zamanlarında değil, her zaman bu çalışma temposunun sürdürülmesi için gereken hassasiyet gösterilir."

Çelik, gelecek birkaç hafta içerisinde anayasayla ilgili yeni taslağı tamamlamış oldukları yeni aşamaya geleceklerini belirterek, hem anayasa ilgili ilgili taslağı ortaya koyacaklarını hem de toplumda daha güçlü kuvvetler ayrılığı, denge denetim sistemi ve yargı bağımsızlığı meselesi gibi konuların tartışılmasını düşüneceklerini söyledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :