AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

"Önceki darbelerin hepsinde darbeciler kendi gelişlerini, idareye el koymalarını ve darbe yapmalarını haklılaştıracak bir zemin oluşturmuşlardı. 15 Temmuz'un bir farkı, böyle bir zemini yoktu"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Önceki darbelerin hepsinde darbeciler kendi gelişlerini, idareye el koymalarını ve darbe yapmalarını haklılaştıracak bir zemin oluşturmuşlardı. 15 Temmuz'un bir farkı, böyle bir zemini yoktu." dedi.

Aktay, Tezkire dergisinin ofisinde, Tezkire Yayınlarınca düzenlenen "15 Temmuz Işığında Siyaset ve Toplum" başlıklı seminerde konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine hemen hemen herkesin şahit olduğunu, sonrasında Türkiye'de demokrasi nöbetlerinin tutulduğunu belirten Aktay, nöbetlerle topluma yeni bir dayanışma ruhu işlendiğine işaret etti.

Türkiye'deki darbelerin hepsinde, darbecilerin kendilerini alkışlattıklarını ifade eden Aktay, "Önceki darbelerin hepsinde darbeciler kendi gelişlerini, idareye el koymalarını ve darbe yapmalarını haklılaştıracak bir zemin oluşturmuşlardı. 15 Temmuz'un bir farkı, böyle bir zemini yoktu." diye konuştu.

CHP'nin normalde 15 Temmuz'a sahip çıkması gerektiğini kaydeden Aktay, "İşin doğrusu CHP'nin bazı tabanı, ne olup bittiğini anlamadığı için 'Tayyip Erdoğan'ı mı devirecekler' deyip alkışladı. İlk saatlerde birçok yerde bu darbenin, aslında bir alıcı kitlesi olabileceği görüldü. Belki de FETÖ, bu ihtimale güvenmişti. Ama sadece bu ihtimale güvenmesinin ona yetmiyor olacağını hesap etmedi." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin meşruiyet ayağının eksik olduğunu vurgulayan Aktay, "Darbeyi önce başka yerlere pazarladılar. Dediler ki 'Biz böyle bir darbe yapacağız, desteğiniz var mı?' Onlar kim? Uluslararası çevreler. O uluslararası çevreler belki, mesela CHP ile muhtemelen ilk aşamada sır ortaya çıkmasın diye irtibata geçmediler. Ama muhtemelen bir şeye güvendiler. Dediler ki 'Olayın ikinci aşamasında zaten CHP'yi kafaya almış olacağız. Çünkü CHP'yi yönlendiren başka uluslararası unsurlar var. Onları ikna edecek, 'Bizim safımıza çekmiş olacağız' diye güvenmiş olabilirler. Neticede böyle bir darbe gerçekleşmemiş oldu." ifadelerini kullandı.

- "Kasım Gülek'in bunda çok önemli bir rolü var"

Yasin Aktay, Türkiye'nin darbe girişimiyle, ülkede 50 yıldır "bin bir türlü fırıldakla hesap yapan" bir yapıyla karşı karşı kalındığını anlattı.

Aktay, "1960'lı yıllarda yola çıkmış olan Fetullah Gülen, o dönemde Kasım Gülek'le olan ilişkisi dolayısıyla en azından Masonik bir bağlantısı olduğunu bugün çok daha iyi biliyoruz. Nasıl bir artist olduğunu da çok iyi biliyoruz. Adam, 1962-63 yıllarında Komünizmle Mücadele Derneklerini kuruyor. Kasım Gülek'in bunda çok önemli bir rolü var. Kasım Gülek demek, Gladio demek, NATO'nun Türkiye'deki ayağı demek, CHP'nin Genel Sekreteri demek. Sağ partilerde de ayağı olan bir adam. Adamın ideolojisi yok. Bir tane ideolojisi var o da ait olduğu Masonik yapının ideolojisidir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :