AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

"15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsünün vahametini ortaya koymadı. Aynı zamanda darbe teşebbüsüne, işgal hareketine karşı ortaya konulmuş şanlı bir mücadelenin de tarihidir"- "Allah muhafaza 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı bugün dünya bambaşka bir dünya,

BATMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsünün vahametini ortaya koymadı. Aynı zamanda darbe teşebbüsüne, işgal hareketine karşı ortaya konulmuş şanlı bir mücadelenin de tarihidir" dedi.

Aktay, Batman'da Birlik Vakfı ve Genç Birlik Şubelerince Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen "15 Temmuz Darbe Girişimi Perspektif'inden Yeni Türkiye ve Ortadoğu" paneline katıldı.

Moderatörlüğünü Yüksek Kamu Yöneticisi Ekrem Direkçi'nin yaptığı panelde konuşan Aktay, 15 Temmuz'un bir milletin uyanışı, ayağa kalkışı olarak anılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz'da Pensilvanya'daki zatın 50 yıl önce başlatmış olduğu planlı bir hareketin yapıldığını belirterek, 50 yıl boyunca ortaya konulmuş bir çabanın bir gece içerisinde tamamen boşa çıkarılmasının çok önemli bir hadise olduğunu ifade etti.

FETÖ'nün 60'lı yılların başından bugün daha net ortaya çıktığı hali ile Fetullah Gülen'in önüne konulmuş bir paket programı olduğunu aktaran Aktay, şöyle konuştu:

"Bu paket program sadece Fetullah Gülen'in kendisine güvenerek ona teslim edilmiş bir paket değil. Ona çok güzel asistanlar çok iyi uygulama yardımcıları, dört bir 4 koldan ona danışmanlık veren örgütlenmiş insanlarla beraber ortaya konulmuş bir harekettir. Yani bu hareket Fetullah Gülen tarafından tek başına yapılmış hareket değildir. Allah muhafaza 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, bugün dünya bambaşka bir dünya, Türkiye de bambaşka bir Türkiye olacaktı."

Darbe başarılı olsaydı Türkiye'yi "Fetullah Gülen" diye bir kişinin idare etmeyeceğini belirten Aktay, Türkiye'de Fetullah Gülen'in dahil olduğu müthiş bir kaosun hakim olacağını kaydetti.

Aktay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı o çok inandığımız, her gün ensemizde demokrasi bozası pişiren Avrupa Birliği ülkeleri bu darbeyi çoktan satın almaya başlamışlardı bile. Aynı şey Amerika için de söz konusu. 15 Temmuz'dan şu dersi çıkarıyoruz. Dünyada bizim güveneceğimiz bizden başka kimsemiz yok. Kendi halkımızdan kendi milletimizden başka güveneceğimiz kimse yok. Yani Allah'tan başka güveneceğimiz kimse yoktur. 15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsünün vahametini ortaya koymadı. Aynı zamanda darbe teşebbüsüne, işgal hareketine karşı ortaya konulmuş şanlı bir mücadelenin de tarihidir."

Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biliyorsunuz Türkiye, Suriye'ye darbeden sonra müdahale edebilmiş oldu. En azından PYD koridorunun tamamlanmasına engel olunmuş oldu. Şayet darbeden başarılı çıkmamış olsaydı Türkiye böyle bir müdahalede bulunmamış olacaktı ve o koridor tamamlanmış olacaktı. Peki o koridor tamamlanmış olsaydı ne olacaktı? Diğer ikinci adımı darbe gerçekleşmiş olacaktı. Zaten Türkiye'de oluşan o kaos ortamından dolayı o PYD'nin de bir uzantısı da Türkiye'de Güneydoğu'da oluşacak olan bir yönetim boşluğu, yönetim acziyeti, Türkiye kuvvetle muhtemel yüzde 99 diyeyim bölünmüş olacaktı. Türkiye'nin Güneydoğusu belkide PYD'nin hakim olduğu, işgal etmiş olduğu ülke olmuş olurdu."

Panele konuşmacı olarak katılan Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise "15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapıldığını söyledi.

Panele Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, eski AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, sivil toplum kuruluşu başkanları ile vakfı üyeleri katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :