AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay:

"Sadece Kürtler, sadece Kürtlerin yaşadığı bir devlet derseniz eğer, vallahi böyle bir devlet senin cehennemin olur" - (Hurşit Külter) "Günlerce burada PKK'ya yakın medya veya sivil toplum kuruluşları gene 90'lı yıllardan adeta bir örnekle karşı karşıyaym

BATMAN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Sadece Kürtler, sadece Kürtlerin yaşadığı bir devlet derseniz eğer, vallahi böyle bir devlet senin cehennemin olur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Aktay, AK Parti Batman İl Başkanlığınca 17'cisi düzenlenen Siyaset Akademisinin ilk dersine katıldı.

İl Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim programında konuşan Aktay, Türkiye'de artık bir Kürt sorununun olmadığını, Kürt sorununun AK Parti iktidarı ile nihayete erdirildiğini söyledi.

Türkiye'nin aynı zaman da Kürtlerin de devleti olduğunu vurgulayan Aktay, şöyle konuştu:

"Kürt sorununu çözdük ama hala birileri 'Hayır Kürt sorunu var' diyor. Yahu kardeşim uyan artık yok. Bugün eğer istediğin devlet ise bu devlet zaten senin, var mı ötesi. Kürtlerin istediği eğer bir devlet ise Türkiye cumhuriyeti aynı zamanda Kürtlerin de devletidir. Biz çok açık bir biçimde söylüyoruz bunu ve öyle kimseden de korkmuyoruz. Üstelik bunu söylediğimiz zaman Türkiye'ye hiçbir halel getirmeyecek şekilde de söylüyoruz evet istediğiniz bir devletse; her küçük grubun, etnik grubun bir devleti olacak değildir. Sadece Kürtlerin yaşadığı bir devlet isterseniz vallahi böyle bir devlet senin cehennemin olur. Nitekim PKK ve PYD'nin hakim olduğu yerlerde yaşayan, daha doğrusu yaşayamayan Kürtlere şöyle bir dönüp bakın bakayım bu Kürt devleti midir Allah aşkına?"

Kürt sorunun çözümü karşısındaki en büyük engelin terör örgütü PKK olduğunu belirten Aktay, artık bir terör sorunu olduğunu kaydetti.

Kürt sorununun artık insanların gündeminden çıktığına dikkati çeken Aktay, "Bugün Kürt sorunu diye bir sorun yok, çok şükür artık bölgeye gelen insanlar, bölgeye gelen insanların gündeminde Kürt olarak talep ettikleri başka hak yok şuanda. Ancak silaha sarılmış olan, silahıyla da Kürtlerin üzerinde vesayet kurmaya çalışan bir örgüt var" diye konuştu.

- "Haydutluğa prim verecek bir devlet yok artık"

"Öyle haydutluğa prim verecek bir devlet yok artık" diyen Aktay, terör örgütü PKK'nın bazı il ve ilçelerde çukur kazarak bölge insanına hayatı zindan ettiğini kaydetti.

Şiddeti bir kültür haline getirmeye çalışanların olduğunu dile getiren Aktay, şiddetin sonucunu herkesin terör örgütünün çukur siyaseti ile gördüğünü ifade etti.

Aktay, şöyle devam etti:

"Özerklik dediler, özerkliğin ne anlama geldiğini hep birlikte gördük. Özerklik; çukur siyaseti, çukur kazarak, insanların evlerini yıkarak, Kürtçe de dediğimiz gibi; 'Malamın xerabu' evet Kürtlerin evini, barkını yıkarak insanların üzerinde bir şey kurmaya çalıştılar. Şiddeti açık şekilde bir kültür haline getirdiğiniz zaman ne yazık ki şiddetin bir propaganda boyutu var, şiddeti kullananları insanlar güçlü zannedebilir ama hayır sen güçlü değilsin, kalleş olmak güçlü olmak değil. Pusu kurarak insanlara mayınlar döşeyerek, en savunmasız anından insanları katletmek senin gücünü göstermez, bu senin kalleş olduğunu gösterir."

- Hurşit Külter'in kaçırıldığı iddiası

Kaçırıldığı iddia edilen ancak daha sonra Kerkük'te ortaya çıkan Demokratik Bölgeler Partisi İl Yönetici Hurşit Külter'e ilişkin de konuşan Aktay, PKK'nın, haklarını ihlal ettiği Kürt halkının haklarının artık devlet tarafından korunmaya çalışıldığını dile getirdi.

Aktay, PKK terör örgütü tarafından halkı vesayet altına almaya çalışılan bütün bu insan hakları ihlallerinin takipçisi olduklarını söyledi.

"Külter" üzerinden propaganda yapanların hesap vereceğini belirten Aktay, şunları kaydetti:

"Hurşit Külter kayboldu dediler. Biz bunu takip ettik. Gerçekten de böyle bir şey varsa bir insanın gözaltında olması veya ortadan kaybolması bizi ilgilendirir. Biz bunun takipçisi olduk. Günlerce burada PKK'ya yakın medya veya sivil toplum kuruluşları gene 90'lı yıllardan adeta bir örnekle karşı karşıyaymışız gibi, 90'lı yıllara bir dönüş varmış gibi bir propagandayı harekete geçirdiler. O kadar yalana, iftiraya rağmen, Kerkük'te ortaya çıktığı görüldü."

Külter hakkında TBMM'ye soru önergesi verildiğine de dikkat çeken Aktay, suçlu da olsa muhalif de olsa ortada bir insan hakkı ihlali varsa savunucusu olacaklarının altını çizdi.

Hurşit Külter üzerinden trajik bir propaganda yapıldığına dikkati çeken Aktay, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Suçlu da olsa, muhalifimiz de olsa biz bu ülkede insan haklarına göz yumacak bir parti değiliz, göz yumacak bir hükümet de değiliz. Ama bu tür iftiralarında hesabını soracağız. Bu tür iftiralarla milletin dimağıyla oynamak, milletin algısını aptal yerine koymak, milleti aptal yerine koymaya çalışmanın da hesabını herkes verecek. Türkiye insanların öyle rahatça pervasız bir şekilde operasyon yapabileceği bir ülke değil artık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :