Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Allah şahittir, sandığa kim hile karıştırırsa, kim baskı yaparsa, vatana ihanetten daha büyük bir bedel ödemelidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Allah şahittir, sandığa kim hile karıştırırsa, kim baskı yaparsa vatana ihanetten daha büyük bir bedel ödemelidir" dedi.

Soylu, Dernekpazarı ilçesinde düzenlenen mitingde, Türkiye'nin ayakları üzerinde sağlam durduğunu çünkü ekonomik, demokratik ve altyapı yatırım açıklarını kapattığını söyledi.

Türkiye'nin bugünkü tablosunu tersine çevirmek isteyenler bulunduğuna dikkati çeken Soylu, "HDP, CHP, DHKP-C, PKK, KCK, MHP, Aydın Doğan, İstanbul sermayesi, Esat, hepsi bir araya geldi. Ne yapıyorlar? Tezgah basit. 'Güneydoğu'da AK Parti'nin ayağını HDP ile çelmeleriz, öbür tarafta Karadeniz'de ve İç Anadolu'da MHP ile bir çelme yapmamız, Batı'da ve Akdeniz'de de CHP ile AK Parti'yi engellememiz lazım' diyorlar. Türkiye'de iki parti seçime giriyor. Bir AK Parti, bir de diğerleri" şeklinde konuştu.

Soylu, partisinin teşkilatlarına baskı yapıldığını kaydederek, seçim bürosu için kiraladıkları taşınmazların sahiplerinin tehdit ve darbedildiğini anlattı.

"Her türlü anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Kendi teşkilatıma yapılan baskıyı kabul edemem. Selahattin Demirtaş, oradan bir yalanı ve iftirayı ortaya koydu. Ben, son 50 gündür adım adım geziyormuşum, 3 bin 500 adam tutmuşum. Ne yapmışım sonra? Türkiye'de seçime hile karıştıracakmışım. Yalan, iftira. Ben 50 gündür Trabzon'dayım. Ben demokrasinin bir ülke için en büyük erdem olduğuna inanlardan bir tanesiyim. Sandık sonucunun bir ülke için kabul edilebilir en doğru gerçek olduğuna inananlardan birisiyim.

Allah şahittir, sandığa kim hile karıştırırsa, kim baskı yaparsa, vatana ihanetten daha büyük bir bedel ödemelidir." 

Soylu, kendilerinin tek başına iktidar önerdiğini, diğerlerinin ise koalisyon önerisini ortaya koyduğunu vurguladı.

- Tonya mitingi

Süleyman Soylu, daha sonra Tonya ilçesine geçerek buradaki mitinge katıldı.

Diktatörlük tartışmalarını anımsatan Soylu, "18 yıl seçim kaybeden mi diktatör olur, yoksa 9 seçimde anasının ak sütü gibi bu milletten güçlü çıkan Recep Tayyip Erdoğan mı diktatör olur?" dedi. 

Kuru milliyetçiliğin kolay olduğunu ifade eden Soylu, şunları belirtti:

"Buralarda gövde gösterisi yapmak da kolay. Gövde gösterisini AK Parti, Güneydoğu'da yapıyor, PKK'ya, KCK'ya karşı yapıyor. Bizim teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız yapıyor. Hizmetle, siyasetle yapıyor. Selahattin Demirtaş, yine beni mahkeme vermiş. O, bizi tanımıyor galiba. O, zannediyor ki Aydın Doğan'ı arkama aldım, Türkiye'de her şeyi yaparım. Ey Selahattin Demirtaş, seni PKK da KCK da kurtaramayacak.

Seni Aydın Doğan da kurtaramayacak." 

7 Haziran'daki seçimin normal olmadığını, kader seçimi olduğuna işaret eden Soylu, "Gezi olaylarında bizi silkeleyemediler, 17-15 Aralık darbelerinde paralel yapı ülkemizi ele geçirmeye çalıştı, dik durduk. Bizim için ülkemizin istiklali, istikbali önemlidir. Babamızın oğlu olsa dahi bu ülkeye ihanet edeni affetmeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Soylu, 2015-2019'un emeklilerin dönemi olacağını sözlerine ekledi.

Süleyman Soylu, Tonya ilçesinden sonra Darıca ve Derecik mahallelerinde de partililerle bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı