Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Türkiye koalisyonlara layık değildir. Türkiye koalisyonlarla zaman ve güç kaybetmiştir, huzur kaybetmiştir. Türkiye koalisyonlarla kaybettikçe faiz lobisi, İstanbul sermayesi, oligarşik medya kazanmıştır ve dünyada Türkiye'yi istediği gibi yönetmek istey

TRABZON (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefet partilerinin Türkiye'de koalisyonu önerdiğini belirterek, "Türkiye koalisyonlara layık değildir. Türkiye koalisyonlarla zaman ve güç kaybetmiştir, huzur kaybetmiştir. Türkiye koalisyonlarla kaybettikçe faiz lobisi, İstanbul sermayesi, oligarşik medya kazanmıştır ve dünyada Türkiye'yi istediği gibi yönetmek isteyenler kazanmıştır" dedi.

Soylu, beraberindeki AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve diğer partililerle seçim çalışmaları kapsamında Değirmendere Mahallesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi'ne geldi.

Sitedeki iş yerlerine tek tek girerek karanfil dağıttığı esnafla sohbet eden Soylu, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında yaptığı yatırımları anlattı.

Muhalefetin ve bazı kesimlerin Türkiye'de koalisyon hükümetleri olmasını arzu ettiğini belirten Soylu, kendilerinin ise ülkede istikrarın sürmesi için tek başına iktidarı önerdiklerini söyledi.

Soylu, ziyaret sırasında bazı vatandaşların dile getirdiği sorunları ilgili kurumları telefonla arayarak çözdü. Soylu, sanayi sitesi içinde gezerken kemençe çalarak geçimini sağlayan bir esnafla da sohbet etti.

Yöresel sanatçının kendisine verdiği kemençeyi çalan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki Rizeliler gününde kemençeye "keman" dediğini ifade etti.

- "Trabzon kazan biz kepçe çalışıyoruz"

Soylu, daha sonra Trabzon-Maçka karayolundaki Hekimoğlu Döküm Fabrikası'nı ziyaret etti.

Burada da işçilere hitap eden Soylu, "Genel seçim çalışmaları kapsamında 'Trabzon kazan biz kepçe' çalışıyoruz.  Şuana kadarki siyasi yaşamımda arkamda tek bir leke bırakmadan insanların huzuruna çıktım" dedi.

Ülkesini sevdiğini ve ülkenin daha ileriye götürülebilmesi için bir şeyler yapmaya gayret ettiğini anlatan Soylu, AK Parti'de siyaset yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Soylu, AK Parti'nin elit kesim ile ekonomik gücü az olan insanlar arasındaki uçurumu kapatmaya çalıştığını ifade ederek, bu durumun elitleri rahatsız ettiğini bildirdi.

Yüksekova'ya, Ordu-Giresun arasına oradaki insanların oyunu almak için havalimanı yapmadıklarını vurgulayan Soylu, insanlara hizmet etmek için bunları yaptıklarını belirtti.

Soylu, AK Parti iktidarında ülkede çok önemli demokratik gelişmelerin de yaşandığına değinerek, milli eğitimin gerçek anlamda millileştiğini söyledi.

 Eskiden bütçeden birinci olarak TSK'ya para ayrılırken artık eğitim ve sağlığa öncelikli olarak para ayırdıklarını belirten Soylu, kara tahtaları akıllı tahtalara çevirdiklerini ifade etti.

Soylu, iktidarları döneminde dünyadaki ekonomik krizlere ve komşu Yunanistan'ın batmasına rağmen Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü bildirdi.

Son yıllarda ülkede sağlık alanında yapılan hamlelere dikkati çeken Soylu, artık ülkede altyapının güçlendirildiğini ve gençlerin gelişmiş ülkelerin gençleriyle mücadele edebilecek hale geldiğini söyledi.

- "İran Türkiye olmak için çok çaba sarf ediyor"

Eski Türkiye'de yerli malı haftalarında masalara elma, armut gibi meyvelerin getirildiğine işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"Artık yerli malı haftalarında Altay tankını, cirit füzesini, gemilerin torkunu, Hürkuş eğitim uçağını, Milgem savaş gemisini, İsrail'den aldığımız, bozulduğu zaman 6 ay göndermedikleri şimdi ise bizim mühendisimizin yaptığı Anka kuşunu ortaya koyarız. Gelecek yerli malları haftasında da milli trenimizi, otomobilimizi, milli savaş gemimizi, milli istihbarat uydumuzu, milli tohumlarımızı ve milli aşılarımızı ortaya koyacağız."

AK Parti Genel Bakan Yardımcısı Soylu, 7 Haziran'daki genel seçimlerde iki tercihin bulunduğunu ifade ederek, bunlardan birinin koalisyon, diğerinin ise tek başına iktidar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin koalisyonlardan çok çektiğini dile getiren Soylu,  artık ayakları üzerinde sağlam duran bir ülke olan Türkiye'nin insana, emekliye, işçiye, memura ekonomik anlamda dokunma zamanının geldiğini belirtti.

Soylu "Biz dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz. Bunu ucuzlatmaya çalışıyorlar. Bu topraklarda bizi bu topraklarının yönetiminden almaya çalışıyorlar. Şuanda ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. 'Türkiye'de irtica olacak, Türkiye İran olacak' derlerdi, Türkiye İran olmadı ama İran Türkiye olmak için çok çaba sarf ediyor" dedi.

- "Türkiye koalisyonlara layık değildir"

Muhalefete de eleştiriler yönelten Soylu, "Onlar ne söylerlerse söylesinler. Ne ortaya koyarlarsa koysunlar önerdikleri tek şey var; koalisyon. Biz bunu Türkiye'ye layık görmemeliyiz. Türkiye koalisyonlara layık değildir. Türkiye koalisyonlarla zaman ve güç kaybetmiştir, huzur kaybetmiştir. Türkiye koalisyonlarla kaybettikçe faiz lobisi, İstanbul sermayesi, oligarşik medya kazanmıştır ve dünyada Türkiye'yi istediği gibi yönetmek isteyenler kazanmıştır" ifadesini kullandı.

Trabzon'a laf değil hizmet üretmeye geldiklerini ve vatandaşların emrine amade olduğunu anlatan Soylu, genel seçimlerde seçmenlerin kendilerine güvenmesini ve AK Parti'ye destek vermesini istedi.

Soylu, daha sonra Bağkur Sanayi Sitesi'ne geçerek buradaki esnafı ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı