AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Her cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden vesayet yeniden kendi devletini inşa ediyor. İlk kez Selçuklu ve Osmanlı tarihinde, kendi topraklarında halk kendi cumhurbaşkanını seçecek"

IĞDIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Her cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden vesayet yeniden kendi devletini inşa ediyor. İlk kez Selçuklu ve Osmanlı tarihinde, kendi topraklarında halk kendi cumhurbaşkanını seçecek" dedi.

Ağrı'daki temaslarının ardından Iğdır'a gelen Soylu, bir otelde düzenlenen programda, partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Partinin hedeflerini anlatan Soylu, "Türkiye birinci sıçramasını 2002 ile 2014 yılları arasında 21. asrın ilk sıçramasını yaptı. Şimdi ise bizim ikinci sıçramaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Soylu, "Her cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden vesayet yeniden kendi devletini inşa ediyor. İlk kez Selçuklu ve Osmanlı tarihinde, kendi topraklarında halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. İlk kez geniş katılımlarla ve bu devletin tepesine milletin geçmesi ve milletin devleti ele geçirmesi demektir. Bunun başka bir izahı yoktur" diye konuştu.

-"Hepimiz yarına güçlü bakıyoruz"-

Türkiye'nin teknolojide de önemli bir yere geldiğinin altını çizen Soylu, şunları kaydetti:

"Hepimiz yarına güçlü bakıyoruz. Henüz yarının planlamasını yapamayan Türkiye, bugün 2023'ü, 2051'i ve 2071'i hedefliyor. Herkes 'ben bunu yapabilirim' diyor ama biz keyifle bayrak sallıyoruz. Biz Marmaray'la, Yüksek Hızlı Tren'le bayrak sallıyoruz. Nükleer santrallerle, Hürkuş uçağı ile ATAK helikopteriyle ve kısa menzilli füzelerimizle bayrak sallıyoruz. İddialarımızla büyütüyoruz, diyoruz ki 'kendi uzun menzilli füzemizi yapacağız, kendi uçağımızı yapacağız'. Eskiden bunları bize düşündürtmüyorlardı ve bunları bize hayal bile ettirmiyorlardı. Şimdi diyoruz hepsini yapacağız."

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Tayyip Erdoğan olmazsa da çözüm süreci yürür" yönündeki açıklamasını eleştiren Soylu, şöyle devam etti:

"Nasıl yürür? Nasıl yürüyecek? İlk defa bu ülkede milletin kendi içindeki muhabbetini, Tayyip Erdoğan Türkiye'nin her tarafındaki insanını ikna etti. Çözüm sürecinde Tayyip Erdoğan'ın iknası önemlidir. Batıyı da doğuyu da güneyi de kuzeyi de hiç kimse merak etmesin. Sadece buradan barış ve çözüm çıkacak, kardeşlik çıkacak. Milletin ona olan itibarı, çözüm sürecini başarılı hale getirdi."

Soylu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı