AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Bugün her 100 lirada 86 liranın faize gitmediği ve bu faize teslim edilmeyen paralarla 81 ilde onlarca hizmetin yapıldığı yeni Türkiye'de yaşıyoruz"

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bugün her 100 lirada 86 liranın faize gitmediği ve bu faize teslim edilmeyen paralarla 81 ilde onlarca hizmetin yapıldığı yeni Türkiye'de yaşıyoruz" dedi. 

Soylu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada partililere seslenen Soylu, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı, nice bayramlara dava arkadaşları ve milletle bir bütün olarak kavuşmayı diledi. 

Bayramlarda insan ve Müslüman olmanın gereği olan birçok güzelliğin yaşatıldığını ifade eden Soylu, Ramazan Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi. 

Soylu, "Birliğimizi ve beraberliğimizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlar, bizleri hatırlamaktan bile korktuğumuz eski Türkiye'ye mahkum etmek istiyorlar" diyerek, Türk milletinin geçmiş dönemlerde hastanelerde, okullarda, devlet dairelerinde yaşadığı sorunları anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yola çıkan kaliteli kadroların 12 senede birçok badirelerden geçmesine rağmen sayısız hizmete imza attığını vurgulayan Soylu, "Bugün her 100 lirada 86 liranın faize gitmediği ve bu faize teslim edilmeyen paralarla 81 ilde onlarca hizmetin yapıldığı yeni Türkiye'de yaşıyoruz" diye konuştu.

Soylu, dün Türkiye'nin 500 milyon dolar için IMF'ye el açtığına dikkati çekerek, "Bugün sadece 3 milyar 500 milyon doları ecdadımızın cömertliğine yakışır şekilde dünyadaki mazlumlara yardım olarak gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.  

 

- "Dünya ekonomik krizle boğuşurken biz yüzlerce projeyi hayata geçirdik"

 

Hükümetin, birçok coğrafyada asırlar önce yapılan yüzlerce tarihi eseri onararak dünya medeniyetine geri kazandırdığını vurgulayan Soylu, birçok ülkenin imrenerek baktığı Türkiye'nin, dünya ekonomik krizle boğuşurken yurt içinde de yüzlerce projeyi hayata geçirdiğini anlattı.

Soylu, cumhurbaşkanı seçiminin önemine işaret ederek, şöyle konuştu: 

"Biz iki hafta sonra sadece cumhurbaşkanına oy vermeyeceğiz, aslında itilmişliğimize, kakılmışlığımıza, 'siz beceremezsiniz' diyenlere karşı olan bir ayağa kalkışa oy vereceğiz. Biz bu seçimde sadece Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a değil, aynı zamanda rahmetli Adnan Menderes'e, Turgut Özal'a ve Necmettin Erbakan'a oy vereceğiz. Yani bu memleketteki tüm mazlumlara oy vereceğiz. Biz sadece cumhurbaşkanlığı seçimlerine gitmiyoruz, bir medeniyeti baştan inşa etmeye gidiyoruz."

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de ülkenin etrafının ateş çemberiyle sarılı olması sebebiyle diğer yıllara göre buruk bir ramazan geçirdiklerini dile getirdi.

Gazze'de yaşanan zulümlerin, Suriye'de Müslümanların birbirini öldürmesinin, Irak'taki iç savaş ve Ukrayna'da yaşananların Türkiye için "komşunun evinde çıkan bir yangın" gibi algılanması gerektiğine dikkati çeken Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunlar büyük olabilir ama çok şükür ki biz bu sorunların ortasında bir istikrar abidesi olarak ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Tabi bu duruma kolay gelinmedi, 12 yıldır üzerimize çok gelenler oldu ama biz yılmadık ve hizmetimize devam ettik. Bugün de bu çalışmaların nimetlerini millet olarak görmekteyiz. Biz bugüne kadar demokrasiden sapmadan halkın karşısında yüzümüz ak durabildik. Önümüzdeki seçimlerde de demokrasi bizimle kazanacak ve güçlü Türkiye yolunda yeni bir çığır açacağız." 

Konuşmaların ardından Soylu, Dinçer, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, partililerle bayramlaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı