AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"10 Ağustos'ta ilk kez bu ülkede devletin başına millet gececek, ilk kez bu ülkede bu millet yönetecek, kendi adamını, milletin adamını, milletin evladını, kendi insanını getirecek"

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "10 Ağustos'ta ilk kez bu ülkede devletin başına millet geçecek, ilk kez bu ülkede bu millet yönetecek, kendi adamını, milletin adamını, milletin evladını, kendi insanını getirecek" dedi.

Soylu, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nın bir restoranda düzenlediği sahur programında, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herkesin, bir, beraber ve eşit olduğu bir Türkiye tablosunun oluşacağını belirtti.

"10 Ağustos'ta ilk kez bu ülkede devletin başına millet geçecek, ilk kez bu ülkede bu millet yönetecek, kendi adamını, milletin adamını, milletin evladını, kendi insanını getirecek" ifadesini kullanan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu kutlu mücadelenin, bu salondaki insanlar sadece tanıkları ve şahitleri değiller, şükürler olsun ki, tarih yapıyorsunuz. Tarih, yazılan tarihi okumak değil, yazılan tarihe bakmak değil, burda büyük bir tarih yapılmaktadır. Her şeye rağmen, herkese rağmen biz Gezi olaylarının niçin yapıldığını biliyoruz. Hangi anlayışla gerçekleştirilmek istendiğini biliyoruz. Biz, bu ülkenin istiklalini, istikbalini, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' lafını tehdit eden ve bu ülkenin yarınlarını tahakküm altına almaya çalışan, 17 Aralık ve 25 Aralık darbesinin niçin ve ne şekilde gerçekleştirildiğini biliyoruz. Türkiye'yi istikametinden ayırmaya çalıştılar. Türkiye'yi yönetilemez bir noktaya getirmeye çalıştılar."

Gelecek 15-16 günün tarihin en önemli günlerinden biri olduğunu anlatan Soylu, "Siyasette çok konuşulur, 'Efendim en önemli seçimden geçiyoruz' denir. İşte en önemli seçimlerden biri Türkiye'nin 30 Mart'ta yaşadığı yerel seçimdi. Büyük mücadeleler oldu. Bize dik durup duramayacağımız konusunda bir imtihan verdirildi. Allah'a çok şükürler olsun ki yüzde 45,5 oyla millet bu büyük kadronun sırtına çok büyük bir yük yükledi" dedi.

Soylu, "Türkiye'nin önüne engel olarak konulmaya çalışılan, Türkiye'yi yıllardan beri ihtilafları üzerinden, vesayet üzerinden yönetmeye çalışanların, Türkiye'nin ayaklarına dolamak istedikleri bir prangadan, önümüzdeki süreç Türkiye'yi iddiasıyla, iradesiyle, kararıyla çıkaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Programa, AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Hasan Tahsin Usta, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı