AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

"Kılıçdaroğlu, hakikaten Türk siyasetine son derece kalitesizlik katmaya çalışan ve bunun için de görevde olan bir şahsiyettir"

BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu, hakikaten Türk siyasetine son derece kalitesizlik katmaya çalışan ve bunun için de görevde olan bir şahsiyettir" dedi.

Soylu, Zağnos Paşa Camisi'nde kıldığı namazın ardından, Karesi Belediyesi tarafından ramazan ayı dolayısıyla kurulan bedesteni gezdi, esnafla sohbet retti. Burada kendisine ikram edilen mevlit şekerinden yiyen Soylu'ya, gül suyu hediye edildi. 

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un "Gerçek tuzluk bunlar" açıklamasına ilişkin sorusu üzerine Soylu, söyledi:

"Öncelikle mübarek bir gecedeyiz. Bu Kadir Gecesi'nde inşallah Allah katında edilen duaların kabul edildiği ve dünyadaki olumsuzlukların ortadan kalkacağına vesile olmasını temenni ediyorum. Elbette ki siyasette çeşitli değerlendirmeler olur. Muhalefet partilerinin de herkesin de değerlendirmesi olur. Ama Mevlana'nın çok güzel bir sözü var, 'Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye'.  Hakikaten bu konuda ömrüm boyunca yalaklarla ve yamaklarla işim olmaz. Muhatap dahi olmam. Ama işe yarayacaksa, şu işe yarasın, kendi genel başkanları biraz cesursa, mertse 'Ayol' deyip kaçmayacaksa kendi genel başkanına şunu sorsun, 'Hiç haram yedin mi, çocukluğundan itibaren haramla beraber büyüdün mü, ailenden sana haram ne kaldı' diye bir sorsun.

Sayın başbakanın ailesine saldıracaklar, sayın başbakana aylardan beri hakaret edecek, iftira atacak, dönüp kendi genel başkanlarına bu soruyu bir sormaya cesaret etsin. Onlardan sonra Mevlana'nın sözüyle ilgili değerlendirmeleri hep beraber yapalım."

"Allah çarşılarına pazar versin" diyen Soylu, şunları ifade etti:

"Kılıçdaroğlu, hakikaten Türk siyasetine son derece kalitesizlik katmaya çalışan ve bunun için de görevde olan bir şahsiyettir. Siyasetimizde son dönemde lider düzeyinde hakaret eden, iftira eden, siyasete negatif yükleyen herhangi bir siyasetçi bulunmamıştır. Maalesef herkes kendi kuyusunu kazar."

Karesi Belediyesi'nce düzenlenen sahur programına da katılacak Soylu, açıklamasının ardından Zağnos Paşa Meydanı'nda bir kahvehanede çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı