AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:

"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ayaz bebek iddiası) Bu külliyen yalan ve Konya üzerinden devletimize atılmış bir iftiradır" - "Konya'da 24 Aralık 2013'de 40 günlük adı konulmamış bebeğin ölüm olayı vuku bulmuştur. Bu ölüm normal bir ölümdür. Bebeğin

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önce Konya'nın Ereğli ilçesinde Ayaz bebeğin ölümüyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Sorgun, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun son günlerde "yalan ve iftiralarının dozunu artırdığını" ifade etti.

Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve parti sözcüsünün gereken cevabı verdiğini anımsatan Sorgun, "Aynı zamanda iftiraya uğrayanlar da adli mercilere başvurmuşlardır. Kılıçdaroğlu, iftiralarına devam etmiş, bunlara Konya'yı alet etmeye çalışmıştır. Konya Milletvekili olmamız hasebiyle açıklama yapma zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Sorgun, Kılıçdaroğlu'nun 4 yıl önce Konya'nın Ereğli ilçesinde bir bebeğin ölümüyle ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu külliyen yalan ve Konya üzerinden devletimize atılmış bir iftiradır. Konya'da 24 Aralık 2013'de 40 günlük adı konulmamış bebeğin ölüm olayı vuku bulmuştur. Bu ölüm normal bir ölümdür. Bebeğin yapılan otopsisinde herhangi bir donma olayına rastlanmamıştır. Konya Adli Tıp Kurumunun düzenlediği ölüm belgesinde bu açık bir şekilde görülmektedir.

Ayrıca Aile Sosyal Politikalar Ereğli İlçe Müdürlüğünün düzenlediği raporda, ailenin herhangi bir yardım talebinde bulunmadığı, ayrıca ölüm olayının gerçekleştiği gün evde yeterince yakacak odun ve kömürün olduğu tespit edilmiştir. Olay bu kadar açık, net ortadayken ve olayın üzerinden tam 4 yıl geçmişken ana muhalefet liderinin bunu gündeme getirmesinin akılla, mantıkla izah edilebilir tarafı yoktur. Dünyada barış ve hoşgörünün sembolü Hazreti Mevlana'yı anmaya hazırlandığımız şu günlerde barış, hoşgörü ve huzurun şehri Konya'nın ismi üzerinden atılan iftira bizleri fazlasıyla rahatsız etmiştir. Konyalı hemşehrilerimiz de bundan fazlasıyla rahatsızdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :