Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

"Muhalefet partilerinin tek hedefleri var; AK Parti'nin milletvekili sayısı azalsın. Bunun yolunu HDP'nin barajı aşması olarak görüyorlar, bunu hedefliyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, muhalefet partilerinin seçimi kazanma iddiaları bulunmadığını belirterek, "Tek hedefleri var; AK Parti'nin milletvekili sayısı azalsın. Bunun yolunu HDP'nin barajı aşması olarak görüyorlar, bunu hedefliyorlar" dedi.  

Şentop, Bakırköy Basın Camisi Erkek Kur'an Kursu kermes açılışının ardından Arnavutköy Kozlar Parkı'nda 3. bölge muhtarlarıyla bir araya geldi.

Mustafa Şentop, muhtarları, mahallelerin kanaat önderleri olarak gördüklerini söyledi. 

Seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatan Şentop, buna rağmen ülke genelinde eskisi gibi bir seçim havası yaşanmadığını dile getirdi. 

Şentop, AK Parti haricindeki partilerin aktif olarak alanlarda bulunmadığını söyleyerek, "Bir sene içinde üçüncü seçim yaşanacak. Bundan dolayı millette de bir yorgunluk var. Bunu yaptığımız toplantılarda, çalışmalarda görüyoruz. Ancak buna rağmen çalışmalarımıza devam etmek zorundayız" diye konuştu. 

Türkiye'de sandığa ilginin azalması durumunda demokrasinin işleyişiyle ilgili sorunların ortaya çıkmaya başlayacağını aktaran Şentop, şöyle devam etti:

"Böyle olunca örgütlü güçler, sermaye, iktidarı belirler hale geliyor. Manipülasyon payı artıyor. Sandık namustur. Seçim bizim için çok önemli. Sandığa sahip çıkmak gerekiyor. Bunu yapmak için ilk önce gidip oy kullanmak lazım. Seçimlere katılım az olursa silahı olanların, sermayenin gücü daha artar. Türkiye'de yüzde 90'lara varan bir katılım oluyor genelde. İnşallah bu seçimde de böyle bir katılım bekliyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, seçimden sonra 4 yıl boyunca seçim yapılmayacağını vurgulayarak, daha önce böyle bir dönemin yaşanmadığını ve bu sürenin, kesintisiz hizmet yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. 

"Bu memlekete kim hizmet yapmak istiyor?" diye soran Şentop, bunun aslında herkes tarafından bilindiğini, 13 yıldır millete hizmet edenlerin, yine hizmete devam etmek istediğini anlattı.  

Şentop, vaatlerle insanları kandırma döneminin yaşandığını ifade ederek, "Kılıçdaroğlu vaatlerini seçimden sonra çöpe atacak çünkü 'iktidara gelirsem bunları yapacağım' diyor. İktidara gelme şansı olmadığına göre bu vaatleri çöpe atacak. 'Yüzde 26'nın altına düşersek başarısız sayacağız kendimizi' diyor. Yüzde 26 ile iktidar olunmaz ki. O zaman senin iktidar olmaya niyetin yok. O zaman bu vaatlerin anlamı yok" şeklinde konuştu.

Hiçbir muhalefet partisinin, "seçimi kazanacağım" demediğini dile getiren Şentop, "Tek hedefleri var; AK Parti'nin milletvekili sayısı azalsın. Bunun yolunu HDP'nin barajı aşması olarak görüyorlar, bunu hedefliyorlar. Hasetlik, kıskançlık içinde ne yapacaklarını şaşırdılar. AK Parti'ye karşı bir cephe oluşturdular. Tek hedefleri AK Parti zayıflasın. Millet buna prim vermedi, inşallah yine vermeyecek" ifadelerini kullandı.  

Şentop, programının ardından Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği'ni ziyaret etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı