Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Karabük'te:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Karabük'te:

"(CHP'nin seçim vaatleri) Başkaları 'efendim kaynağını buluruz' diyor. 'Kaynağını buluruz' demekle olmaz. 'Buldum' diyeceksin. Yok kaynak falan ortada. Bulmuşsan vaatte bulunacaksın. Bulmadan vaatte bulunursan bu atmasyon olur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin "ekonomi" eksenli seçim vaatlerine ilişkin, "Başkaları 'efendim kaynağını buluruz' diyor. 'Kaynağını buluruz' demekle olmaz. 'Buldum' diyeceksin. Yok kaynak falan ortada. Bulmuşsan vaatte bulunacaksın. Bulmadan vaatte bulunursan bu atmasyon olur" dedi.

Şahin, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, 90'lı yıllarda emeklilerin maaş alabilmek için banka önlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturduğunu söyledi ve emeklilere sıradayken çayla kek ikram ettiklerini, bu durumun haberlere konu olduğunu anımsattı.

Türkiye’de şimdi isteyen emekliye evinde maaş ödendiğinden bahseden Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumunu kendi yağıyla kavrulup güvenli hale gelmesini sağlamak istediklerini aktardı.

Bir siyasi partinin dini bayramlarda emekliye birer maaş ikramiye vadettiğini belirten Şahin, bunun olması halinde hesabın açık vereceğini, bu açığın da borçla kapatılabileceğini kaydetti.

- "Benim babam da emekli"

Emekliyi sevdiklerini, kendilerinin de daha fazla vermek istediklerini ancak imkanlara göre hareket etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Şahin, "Başkaları 'efendim kaynağını buluruz' diyor. 'Kaynağını buluruz' demekle olmaz. 'Buldum' diyeceksin. Yok kaynak falan ortada. Bulmuşsan vaatte bulunacaksın. Bulmadan vaatte bulunursan bu atmasyon olur. Biz de veririz. O iki mi veriyor biz dört veririz. İmkanımız el verse niye vermeyelim emeklimize? Benim babam da emekli, sizin gibi işçi emeklisi. Niye vermeyeyim, babamı niye memnun etmeyeyim?" diye konuştu.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunan ve kent merkezinde esnaf ziyaretleri yapan Şahin, daha sonra partisinin Kemal Güneş Caddesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

Şahin, iktidara geldiklerinden bu güne kadar Türkiye ve Karabük'te yaptıkları yatırımları verdiği örneklerle anlattı. 

- "Atılır ama bu kadar da atılmaz ki"

Türkiye'yi yaşanabilir bir hale getirdiklerini ancak hala birilerinin bunun vaatlerinde bulunduğunun altını çizen Şahin, "Çıkıyor birilileri, ben çok üzüntü duyuyorum. Diyor ki, 'bu ülkede 17 milyon yoksul var.' Atılır ama bu kadar da atılmaz ki. İstanbul'da Kartal Meydanı'nda konuşuyor. Yoksulu tarif ediyor ve 'aylı 200 liranın altında geliri olan herkes yoksuldur' diyor. Yahu Türkiye'de aylık 200 liranın altında geliri olan kimse kalmadı. 17 milyon yoksul varmış. 'yalan' kelimesini kullanmak istemiyorum çünkü kendisi bir partinin genel başkanı. Biz iktidara geldiğimizde nüfusumuzun yüzde 30'u yoksulluk sınırının altındaydı. Önemli bir bölümü günlük 1 doların altına gelire sahipti. 2006 yılında günlük 1 doların altında geliri olan kimse kalmadı. 2013'te 2,15 doların altıda geliri olan kalmadı" sözlerine yer verdi.

- "350 liranın altında geliri olan kimseyi bırakmayacağız" -

Uluslararası mutlak yoksulluk sınırının aylık 350 liranın altı olduğuna vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '200 liranın altında geliri olan 17 milyon insan var' demesi tamamen yalan, uydurma, gerçeklerden ve resmi verilerden uzak. Aylık 350 liranın altında aylık geliri olan vatandaşımız var mı var? Ne kadar var? Bir milyon 600. Biz geldiğimizde 21 milyondu. Sosyal yardımlarla, yaşam kalitesini arttırarak bunu indirdik. İnşallah vatandaşlarımızın desteğiyle 7 Haziran'dan sonra 350 liranın altında geliri olan kimseyi bırakmayacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı