AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

"Terör örgütlerine milletçe en etkili cevabı vermek istiyoruz"

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, terörün amaçlarından birinin Türkiye'deki mevcut hayatı olumsuz şekilde etkileyerek kaosa ve kargaşaya yol açmak olduğunu belirterek, "Terör örgütlerine milletçe en etkili cevabı vermek istiyoruz" dedi.

Şahin, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eflani Meslek Yüksek Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, her şeye rağmen hayatın devam ettiğini söyledi.

Aslında terör örgütlerinin amacının hayatın normal akışını etkilemek olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye'deki mevcut hayatı olumsuz şekilde etkileyerek kaosa ve kargaşaya yol açmaktır, amaçlarından bir tanesi budur terörün. Terör örgütlerine milletçe en etkili cevabı vermek istiyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da pekiştirerek, siyasi görüş farklılıklarımızı bir taraf bırakarak böylesine günlerde omuz omuza verebilmeliyiz. Siz ne yaparsanız yapın, biz 78 milyon vatan evladı olarak bu vatanda, bu ay yıldızlı bayrak altında barış içinde kardeşçe yaşayacağız, diyebilmeliyiz" şeklinde konuştu.

- "Üniversiteler en özgür kurumlardır"

"Bugün Eflani'de bu okulu açarken, hayatın devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceği mesajını vermek istiyoruz" diyen Şahin, şunları söyledi:

"Üniversiteler en özgür kurumlardır ve en özgür kurumlar olmalı. Özgürlüğün olmadığı ortamlarda, düşüncenin, bilimin gelişmesi mümkün değil. O nedenle biz göreve geldiğimizde öğrencilerimizin özgürlük alanıyla ilgili kısıtlamalar vardı. Bir katsayı engeli var. Meslek okulu ve imam hatip mezunları üniversite sınavına girecekse 10 metre geriden koşuyorlardı. Bu adaletsiz bir durumdu ve bunun kaldırılması gerekiyordu, çok şükür kaldırdık. Kılık, kıyafet sorunları vardı. Kız öğrencilerimiz, arzu edenler, başörtüsüyle okumak istiyordu. Bununla ilgili engeller vardı. Üniversiteler özgür kurumlar olmalıydı ve bu engeli de kaldırdık. Öğrencilerimiz harç ödüyordu, bunu da kaldırdık."

Şahin, konuşmasının ardından okulun açılış kurdelesini, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile kesti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı