AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şu ülkeye, böyle bir hizmeti vardır diye Allah aşkına kendisini aday gösteren MHP’li, CHP’li arkadaşlarımıza soralım

YALOVA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'şu ülkeye böyle bir hizmeti vardır' diye, Allah aşkına kendisini aday gösteren MHP'li CHP’li arkadaşlarımıza soralım. İnanıyorum ki onların büyük bir bölümü de vermeyecekler, onlar yine Tayyip Erdoğan'a oy verecekler" dedi

Şahin partisinin il başkanlığınca Termal Yolundaki bir otelde verilen iftara katıldı.

Şahin iftardan sonra yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu belirtti.

Partisinin kendisine cumhurbaşkanı adayını açıklaması için verdiği görevden dolayı büyük onur duyduğunu dile getiren Şahin, "AK Parti, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı aday göstermeye karar verdi. Parlamentoda 313 milletvekilinin imzasıyla Genel Başkanımız, Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Sayın Genel Başkanımıza, Başbakanımıza medyunuşükranım. Tüm ülkeye ve dünya kamuoyuna, cumhurbaşkanı adaylığını açıklama görevini bu kardeşinize verdi. Bundan büyük bir onur duydum."

Şahin, 3 cumhurbaşkanı adayı olduğunu, içlerinde yaptığı hizmetlerle cumhurbaşkanlığına en çok yakışanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Çatı adayı, CHP ve MHP ve diğer bazı partilerin destek verdiğini açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu, diğeri de HDP'nin Adayı Selahattin Demirtaş. Üç tane aday. Benim genel başkanınızı anlatmaya ihtiyaç var mı? Siz onu tanıyorsunuz. Nereden tanıyorsunuz? İcraatlarından tanıyorsunuz, yaptığı işlerden tanıyorsunuz. Belki Yalova onu daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İDO'dan tanıdı değil mi? Onu daha sonra sizler, hükümetler, gerçekten bu ülkenin çehresini değiştiren, bu ülkenin çağ atlatan icraatlarıyla tanıdınız. Sağlıkta Türkiye gerçekten bir reform yaptı. Türkiye sağlık alanında halkımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını yüzde 85'lere kadar çıkaran bir hizmet anlayışını ortaya koydu. Özelikle ulaşımda, bayındırlıkta artık şehirlerimiz hatta ilçelerimiz birbirine bölünmüş yollarla bağlanıyor ve siz Tayyip Erdoğan'ı Körfez Geçiş Projesi’yle de tanıyorsunuz öyle değil mi? Şimdi inşallah o Körfez Geçiş Projesi ve o deniz üstünden gelecek olan köprü bittiğinde Gebze'den buraya 6 dakikada geleceksiniz. Şimdi ne kadar zamanda geliyorsunuz Gebze'den buraya? Bir saat değil mi? Belki daha fazla ama 6 dakikada geleceksiniz. Boğaz'ın altından Marmaray geçti. Şimdi sanıyorum bu hafta sonu İstanbul-Ankara hızlı tren seferleri başlıyor. Dolayısıyla onu bu millet, yani Tayyip Erdoğan'ı bu millet, bu halk, yaptığı hizmetlerden tanıyor. Eğitimde yaptığı hizmetlerden tanıyor. Yalova'daki Yalova Üniversitesi’nden tanıyor. Eğitim alanında atmış olduğu adımlardan tanıyor. Dolayısıyla onu uzun uzun anlatmaya ihtiyaç yok. Siz onu tanıyorsunuz. Halk onu tanıyor."

- "Artık halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var"

AK Parti'nin gösterdiği cumhurbaşkanı adayını milletin hizmetleriyle tanıdığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Sayın İhsanoğlu'nu hangi hizmetlerinden tanıyor bu millet? Bir tane sayabilir misiniz? Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'şu ülkeye böyle bir hizmeti vardır' diye Allah aşkına kendisini aday gösteren MHP'li CHP'li arkadaşlarımıza soralım. İnanıyorum ki onların büyük bir bölümü de vermeyecekler, onlar yine Tayyip Erdoğan'a oy verecekler. Bu ülkeye hizmet eden, gerçekten bu ülkenin kalkınması için büyümesi için gece gündüz çalışan ve 12 yıl içerisinde Türkiye'nin büyümesine imzası olan Tayyip Erdoğan'ı tercih edecekler. Buna inanıyorum. Dolayısıyla 10 Ağustos'taki seçim Türkiye için geleceği hedeflemesi açısından çok önemli bir seçimdir. Tayyip Erdoğan, Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına doğru giderken ülkeye hizmet etmekten vazgeçmiyor. Unvanı değişiyor sadece. Başbakanlık unvanı yerine Cumhurbaşkanı unvanı alacak ama hizmetlerine devam edecek Cumhurbaşkanı olarak. Artık halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var. Artık halk yani sizler bu millet sorunlarının çözümü için ülkeye hizmet için sadece Başbakanlığa bakmayacak. En az yüzde 51 oyla seçtiği Cumhurbaşkanlığı makamına Çankaya'ya da bakacak bundan sonra. Hizmeti oradan da bekleyecek."

 Bu sefer halkın bir cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlatan Şahin, "Tabii ki Anayasa'da cumhurbaşkanının görev ve yetkileri belli ama artık halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının sorumluluğu arttı. Halka karşı sorumluluğu var. Eskiden vekiller seçiyordu ama artık şimdi halkın bizzat kendisi seçiyor. Millete karşı sorumluluğu cumhurbaşkanının artmıştır. AK Parti 2015 seçimlerinde de inşallah tek başına iktidarı yakalayacak ve AK Parti iktidarı Çankaya'da uyum halinde çalışacağı eski genel başkanı ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la işbirliği halinde 2023 hedeflerini yakalayacak" ifadelerini kullandı.

 Öte yandan Şahin, bugün kendisini son derece memnun eden bir haber aldığını söyleyerek, "Uzun süredir cezaevinde bulunan bir şair, bir yazar, bir düşünce adamı, bir dava adamı Salih Mirzabeyoğlu bugün tahliye oldu. ‘Gemileri yakmışız isteyerek, mümkünü yok dönüşümüzün gelen gelsin’ diyen Salih Mirzabeyoğlu bugün tahliye oldu. Kendisine geçmiş olsun diyoruz" dedi.

Mehmet Ali Şahin, konuşmasını Arif Nihat Asya'nın bir şiiriyle tamamladı.

Ardından Şahin'e, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak günün anısına bir tablo hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı